Nem csak főzni, enni is szeretek (ki gondolta volna :)). Vannak állandó kedvenceim is, amiket sosem tudok megunni, ilyen pl. a tojásos nokedli, a zöldborsópüré vagy a sütőtökkrémleves.

A most következő étel pedig az abszolút favorit, komolyan, bármekkora mennyiséget képes vagyok eltüntetni belőle. De nem vagyok vele egyedül, Luca, a félig lányom is imádja, sőt, hidegtálakra is gyakran készítem.

Ez az étel ugyanis, akárcsak a fasírt, hidegen és melegen is finom. Bár, ha magunknak sütöm, még nem volt ideje kihűlni…

Forrás:
Hajós Ágnes

Baconbe göngyölt fűszeres csirkemáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
  • majoránna
  • 1 evőkanál olaj

 
Elkészítés: A csirkemájakat az ereiktől megszabadítjuk, 2-3 darabba vágjuk, egy tálba tesszük. Összekeverjük a mustárral, a zúzott fokhagymával, nagy adag frissen őrölt borssal és 2 teáskanál majoránnával. 

A baconszeleteket hosszában kettévágjuk, belecsavarunk egy-egy májdarabkát, összeillesztéssel lefelé egy kissé kiolajozott tepsibe fektetjük őket egymás mellé. Közéjük öntünk 1 dl vizet, mehet be a 200 fokos sütőbe. Kb. fél óra alatt kész is, salátával, krumplipürével tálaljuk.

Forrás:
Hajós Ágnes