Írd be, mit keresel:

Mit együnk edzés előtt és mit utána? 5 dolog, amit fontos tudni

Mengyán Eszter, társoldalunk, a Vous.hu vezető szerkesztője személyi edzőhöz jár, hetente kétszer egy órát gyúrnak közösen, és nemcsak a mozgással kapcsolatban, hanem a táplálkozást illetően is hasznos kérdéseket, tippeket és tudnivalókat vitatott meg a szakemberrel.

Cookta - 2017.12.11.
Mit együnk edzés előtt és mit utána? 5 dolog, amit fontos tudni

„Van egy kis baj” – kezdte a személyi edzőm néhány hónappal ezelőtt. Az oké, hogy rendszeresen járok mozogni, hetente kétszer egy órát gyúrunk, de emellett talán ennem is kellene valamit. Mi-cso-da?! Kerekedett ki a szemem: de hát én egy csomó mindent eszek. Vagy csak azt hiszem?

Ekkor kaptam azt a feladatot, amelyet egyébként rendszeres testedzéstől függetlenül mindenkinek meg kellene csinálnia, akit kicsit is érdekel az egészsége. Rémegyszerű dolgom volt, egy héten keresztül jegyzetelnem kellett, mit eszek. Mivel az okostelefonom mindig a kezem ügyében van, nyitottam egy jegyzetlapot, és amikor ettem valamit, felírtam

  • az étel nevét,
  • a mennyiséget,
  • az időpontot, amikor ettem.

Megdöbbenve tapasztaltam, hogy az egyik nap ötször és kiegyensúlyozottan étkeztem, a másik napon viszont mindössze egyszer ettem valamit. A folyadékbevitelről nem is beszélve – még mindig nem tanultam meg rendesen inni.

Amikor már szinte mindenki mozog, mert a sportolás divatos lett. Amikor mindenki futóversenyekre jár. Amikor hét elején meg sem lehet mozdulni a konditeremben, annyian vannak, még mindig téma az edzés és az étkezés kapcsolata. Mintha még mindig nem tudnánk róla eleget. És ezt a saját példámon keresztül látom.

Aztán rájöttem: az egy dolog, hogy fejben tisztában vagyunk a dolgokkal, de sokkal nehezebb mindent be is tartani. Éppen ezért összegyűjtöttem öt olyan saját tapasztalatot, amellyel nekem az első fél évben szembesülnöm kellett a rendszeres mozgás mellett. Hátha nektek is segíteni fog.

Eszter tapasztalatait és tanácsait itt olvashatjátok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.