Írd be, mit keresel:

Kukoricás téli saláta kínai kellel: diétás változat

Biztos vannak, akik úgy gondolják, hogy a diétás kukoricasaláta, mint olyan, nem létezhet, hiszen a kukorica nem tartozik a szénhidrátszegény zöldségek sorába. Valóban nem tanácsos nyakló nélkül fogyasztani inzulinrezisztancia diéta esetén, de szerintem a változatos táplálkozás jegyében és így, kínai kellel “feldúsítva” pedig pláne belefér néha.

Cookta - 2023.12.16.
Kukoricás téli saláta kínai kellel: diétás változat

Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető és egyszerű téli saláta, amihez a kínai kelen kívül csak olyan alapanyagok kellenek, amik általában megtalálhatóak egy kifosztottabb állapotban leledző hűtőben is. Egyébként olyannyira egyszerű salátarecept ez, hogy először nem is jutott eszembe, hogy feltegyem a blogra, hiszen – lássuk be – kb. egy sima kukoricasaláta felturbózásáról van csak szó. De aztán amikor láttam, hogy Péter mennyire lelkesen eszi, és miután egy ebéd alatt háromszor dicsérte meg, akkor meggondoltam magam. Remélem, nektek is annyira fog ízleni, mint neki.

Forrás: Zita

Szénhidrátok

A teljes recept összesen 40 gramm IR-diétában számolandó szénhidrátot tartalmaz, laktózmentes tejföllel számolva. Nálunk ennyi salátából kb. 2-4 adag lett, 2 adaggal számolva egy adag diétás kukoricasaláta 20 gramm szénhidrátnak felel meg.

Forrás: Zita

Kukoricás téli saláta kínai kellel diétásan

Hozzávalók:

  • 1 konzerv cukrozatlan csemegekukorica (nálam 285 g)
  • 4 levél kínai kel
  • 25 dkg tejföl
  • 1 evőkanál cukormentes majonéz
  • 1 evőkanál olívaolaj (elhagyható)
  • 1-2 gerezd fokhagyma összetörve
  • 0,5 darab citrom leve
  • 0,5 teáskanál só
  • bors
  • zöldfűszerkeverék (petrezselyem, snidling, hagyma)

Elkészítés: A kínai kel leveleit mossuk meg alaposan, majd vágjuk apróra. A konzervet nyissuk ki és csöpögtessük le a levét.

Tegyünk minden hozzávalót egy nagy salátástálba, keverjük jól össze, és kóstoljuk meg, hogy elég fűszeres-e.

Fogyaszthatjuk köretként és salátaként is.

Forrás: Zita

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.