Írd be, mit keresel:

Spenótos palacsinta zölden, mediterrán töltelékkel

Szerencsére mostanság nemcsak szezonban találunk friss spenótot: a bébi spenót népszerűségének köszönhetően egész évben kapható ez a zsenge és egészséges zöldféle, ami salátának és zöldturmixnak elkészítve is nagy kedvenc, de érdemes palacsintatésztába turmixolva is kipróbálni.

Cookta - 2023.12.17.
Spenótos palacsinta zölden, mediterrán töltelékkel

Mutatós és meglepő a zöld tésztájú palacsinta, amihez ráadásul nem is kell megpárolni a spenótot, zsengeségének köszönhetően egy turmixgéppel nyersen is tökéletesen pépesíthető – a palacsinta összes alapanyagával együtt, így 5 perc alatt kész a tészta, amit azonnal süthetünk is.

Bármilyen sós töltelékkel tálalható, gombaszósszal, sajtmártással, de akár egy egészen egyszerű fetás krémmel is zseniálisan finom. Most kiegészítésként egy kis olajban pácolt aszalt paradicsom és pirított napraforgómag került bele, de akár olajbogyóval, kaprival, tonhallal vagy lazaccal is gazdagítható.

Spenótos palacsinta aszalt paradicsommal és fetás krémmel

Hozzávalók:
A palacsintához:

  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 2 nagy marék bébi spenót
  • só, bors
  • kevés olaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 20 dkg görög joghurt
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5-6 aszalt paradicsom
  • 5 dkg napraforgómag

Elkészítés: A palacsinta összes alapanyagát egy késes robotgépbe tesszük, és 3-4 perc alatt összemixeljük krémes, zöld tésztává. A tojás nagyságától függően változhat a sűrűsége, ha kell, akkor egy kevés liszttel vagy tejjel beállíthatjuk a sűrűségét.

A palacsintasütőt felforrósítjuk, fél teáskanálnyi olajat teszünk bele, szilikonecsettel elkenjük, majd egy merőkanálnyi masszát öntünk bele, a serpenyőt mozgatva segítjük a tésztát elterülni. 2-3 percig sütjük, majd óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is 1-2 perc alatt megsütjük, tányérra csúsztatjuk. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.

A töltelékhez a napraforgómagot egy száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, tálkába öntjük. Az aszalt paradicsomot vékonyan felcsíkozzuk. A fetát lereszeljük vagy villával szétnyomkodjuk, az aszalt paradicsom fűszeres olajából 2 evőkanálnyit hozzáadunk, hozzáreszelünk 1 gerezd fokhagymát, majd a görög joghurttal simára keverjük.

A spenótos palacsintákat megkenjük a fetás krémmel, megszórjuk a pirított napraforgómaggal és a felcsíkozott aszalt paradicsommal, és ízlés szerint feltekerjük vagy négybe hajtjuk, és tálaljuk. Salátát kínálhatunk hozzá.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.