Írd be, mit keresel:

Ellenállhatatlan sült sajt különleges krumplisalátával

Sajnos imádom a bundás ételeket, leginkább a rántott sajtot. De mivel időről időre rám tör a fogyókúrázhatnék, ki kellett találnom valami alternatívát.

Cookta - 2024.01.02.
Ellenállhatatlan sült sajt különleges krumplisalátával

Jó pár éve Buday Pétertől láttam a sült sajt készítését, aminek az a lényege, hogy sima forró serpenyőben egy jó vastag szelet sajt mindkét oldalát ropogósra pirítjuk. Közte meg ott lapul az isteni olvadt rész…

Most burgonyasalátát készítettem hozzá, amit a citromlé és a színes, zamatos csíra tesz igazán különlegessé.

Forrás: Hajós Ágnes

Sült sajt csírás burgonyasalátával

Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg krumpli
  • 2 nagy szál újhagyma
  • 1 kis doboz retek- vagy brokkolicsíra
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl majonéz
  • fél citrom leve
  • fél mokkáskanál fehér bors
  • ízlés szerint só
  • 80 dkg sajt (edami, trappista)

Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, kétcentis kockákra vágjuk. Puhára főzzük. Közben a tejfölt simára keverjük a majonézzel, a citromlével, megborsozzuk, és alaposan megsózzuk. Legyen kicsit sósabb annál, mint amit egyébként szeretnénk, hiszen a krumpli sokat magába fog szívni.

A leszűrt, kihűtött burgonyát egy tálba tesszük, rákarikázzuk az újhagymát, beleszórjuk a csírát (keveset félretehetünk a díszítéshez), és összeforgatjuk a mártással. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy kicsit összeérjenek az ízek.

A sajtból 4 vastag szeletet vágunk, egy teflonserpenyőt felforrósítunk. A sajtokat a forró serpenyőbe fektetjük, addig sütjük, amíg az alsó fele kicsit megbarnul (ne érjenek össze a szeletek). Egy lapáttal határozott mozdulattal alányúlunk, megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük.

Így járunk el a többivel is, majd a krumplisalátával, azonnal tálaljuk.

Forrás: Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.