Írd be, mit keresel:

Filléres fogás egyszerűen: sütőtökös-fetás tócsni

Bár a tócsni leggyakrabban krumpliból készül, érdemes más zöldségekkel is kipróbálni, a tapasztalat szerint ebben a formában még azok is nemhogy megeszik, de kimondottan szeretik, akik amúgy nem rajonganak a zöldségekért. Most sütőtökkel, sárgarépával és fetával készült, az édes-sós páros pedig nagyon jó összhatást ad.

Cookta - 2024.01.02.
Filléres fogás egyszerűen: sütőtökös-fetás tócsni

Kívül ropogós, belül puha és krémes kis lepénykék, kiadós és egyszerű elkészíteni, és kis csavarként feta sajt került a tésztába, ami még lágyabbá ás könnyebbé teszi a klasszikus tócsnihoz képest. Sütőben is süthető, de ha igazán ropogósan szeretjük, akkor érdemes kevés olajban, serpenyőben sütni, mégpedig úgy, hogy a lereszelt zöldségeket egy kicsit besózzuk és állni hagyjuk, majd nagyon alaposan kinyomkodjuk belőle a levet, így nem kell hozzá sok liszt, így nem is tudja magát megszívni olajjal.

Ehhez a tócsnihoz most liszt helyett zabpelyhet aprítottunk finomra, így gluténmentes étrendbe is beilleszthető, a zabpehely tojással és feta sajttal összemixelt keveréke tartja össze a zöldségeket. Filléres és finom fogás, egy kis fűszeres joghurttal vagy tejföllel, salátával tálalva ideális könnyű ebédnek vagy vacsorának.

Sütőtökös-fetás tócsni

Hozzávalók:

  • 30 dkg sütőtök
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 közepes krumpli
  • 1/2 fej hagyma
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál zabpehely
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 teáskanál őrölt koriandermag
  • kevés olaj
  • só, bors

Elkészítés: A zöldségeket meghámozzuk, finomra lereszeljük, tálba tesszük, egy nagyobb csipet sóval meghintjük, összeforgatjuk, és 30 percet pihentetjük.

A zabpelyhet késes robotgépbe tesszük, finomra aprítjuk, hozzáadjuk a tojásokat és az elmorzsolt fetát, és simára mixeljük.

A zöldségeket alaposan kinyomkodjuk, borsot őrölünk hozzá, meghintjük a korianderrel, hozzáöntjük tojásos-fetás keveréket, alaposan összekeverjük.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és nagyobb evőkanálnyi adagokat teszünk bele a zöldséges masszából, 3-4 percig sütjük, majd lapáttal megfordítjuk, és 2-3 perc alatt a másik oldalát is megsütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük.

Tökmaggal, szezámmal meghintve, fokhagymás joghurttal tálaljuk, kínálhatunk mellé salátát is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.