Írd be, mit keresel:

Vegán majonéz – krémes öntet új módszerrel, fél perc alatt

A majonéz az egyik legnépszerűbb selymes szósz, ami mártásként, salátaöntetként és szendvicsek, hamburgerek kikerülhetetlen kísérőjeként is nagy kedvenc, de a sült krumpli és sok rántott étel is elképzelhetetlen nélküle. Klasszikus alapanyaga a tojás, de vegán módon is elkészíthető, természetesen tojás nélkül!

Cookta - 2024.01.05.
Vegán majonéz – krémes öntet új módszerrel, fél perc alatt

A majonéz semmilyen formában nem illeszthető be a diétás, egészséges étrendbe, mégpedig azért, mert nem kevés olajat tartalmaz. De selymes, krémes, sok fogáshoz kimondottan jól illik, és mértékkel azért belefér a fogyasztása.

Akik imádják a selymes majonézt, mostantól pofonegyszerűen elkészíthetik, méghozzá vegán változatban. A nem vegánoknak annyi érvünk van, hogy tojás nélkül készítve jóval hosszabban eltartható a hűtőben, és garantáltan szalmonellától mentes. Ráadásul az elkészítése fél perc, és nincs benne semmilyen tartósító, állagjavító adalékanyag sem!

Vegán majonéz

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál konzerv-csicseriborsó leve
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 2,5 dl olaj
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: Az összes alapanyagot keverőtálba tesszük, és botmixerrel addig keverjük, amíg homogén, krémes szószt kapunk. Pillanatok alatt összeáll, krémes, selymes, akár 1 hétig is eláll a hűtőben.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.