Írd be, mit keresel:

Langyos téli saláta sült zöldségekkel, kiadósan

A téli hónapok szürkeségében már ránézni is jólesik egy szemvidító, színes fogásra, amihez a sütőtök és a cékla is remek alany. Egészséges, filléres, változatosan készíthető mindkettő a levesektől, a főételeken át egészen a desszertekig. Most sütve kerültek salátába, édeskés ízük ellenpontozására egy kis feta sajttal kiegészítve.

Cookta - 2018.01.06.
Langyos téli saláta sült zöldségekkel, kiadósan

A hűvös hónapok alatt talán nehezebben vesszük rá magunkat egy salátavacsorára, jobban esik a meleg, tartalmasabb főtt étel. Csakhogy a saláta lehet meleg vagy langyos is, és alapozhatjuk főtt vagy sült zöldségekre is, kiegészítve ízlés szerint némi friss zöldsalátával.

Most sütőben sült cékla, sütőtök, húsos kaliforniai paprika és alma került a salátába, pofonegyszerű, kiadós és alakbarát, kellemesen édeskés, amit tökéletesen kiegészítenek a friss és roppanós zöldek és a sós feta. Az öntet különlegessége, hogy a zöldségek mellett sült fokhagymával van ízesítve, így sokkal szelídebb, mintha nyersen kerülne bele, és nagyon illik a színes sült zöldségekhez.

Langyos téli saláta sült zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 50 dkg sütőtök
  • 2 közepes cékla
  • 1 alma
  • 2 színes kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 csomag salátakeverék
  • 15 dkg feta sajt

A vinaigrette öntethez:

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés: A sütőtököt és a céklát meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk. Az almát a paprikákat kicsumázzuk, és ezeket is cikkekre vágjuk. Mindezt sütőpapírral borított tepsire öntjük, hozzáadunk 2 gerezd héjas fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, őrölt római köménnyel meghintjük, 2 evőkanál olívaolajjal és balzsamecettel meglocsoljuk, és kézzel alaposan összeforgatjuk, majd 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 30 perc alatt megsütjük.

Közben az öntethez az olívaolajat, a balzsamecetet és a mézet egy tálkába tesszük, sózzuk, borsot őrölünk hozzá, 2 evőkanál vízzel és a megsült, héjából kinyomott és villával pépesített fokhagymával alaposan elkeverjük.

A megsült zöldségeket kicsit hűlni hagyjuk, majd a salátakeverékkel tányérokra szedjük, rámorzsoljuk a fetát, és a vinaigrette öntettel meglocsolva tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.