Írd be, mit keresel:

Új év, új trendek – ezek az ételek hódítanak majd 2018-ban

A francia Elle magazin gasztonómiai kiadványa összeállítást készített 2018 várható kulináris kedvenceiből. Az általuk kiválasztott trend egyértelműen az egészséges és izgalmas irányba mutat, és sok kísérletezésnek is teret ad.

Cookta - 2018.01.06.
Új év, új trendek – ezek az ételek hódítanak majd 2018-ban

Kóreai az új japán

A kínai, a thai és a japán kulináris különlegességek után idén a kóreai konyha jellegzetes ételei lehetnek az új kedvencek, nem mellesleg a téli olimpia kapcsán is képbe kerülhetnek a különféle egzotikus, új, ázsiai ízek. A kimchi mellett valószínűleg idén több klasszikus kóreai fogás is nagy kedvenc lesz.

Virágvarázs

A bodza már évek óta sok nyár eleji recept kedvenc alapanyaga, de idén várható az akác, az orgona, az ibolya, a tökvirág felfedezése is, nem mellesleg az illatos levendula is egyre több ételben kaphat fűszerként szerepet – a francia lap szerint.

Latte egészségesebben

A krémes és selymes tejeskávé, az úgynevezett latte nemcsak kávéval, de nyers kakaóbabbal és matcha teával is nagy sikernek örvendhet, ráadásul az egyre tökéletesebb növényi tejekkel és fűszerekkel gazdagítva már a baristák is kezdenek rákapni a kávémentes, de frissítő, felpörgető, forró italokra.

Növényi fehérjék

Az utóbbi években nagyot mentek a hüvelyesek, a lencse és a csicseriborsó már minden egészségtudatos konyhában jelen van, de még rehabilitálni kell a sárgaborsót, nem is beszélve a kendermagról, ami nálunk még vadkender és kannabisz néven ismertebb, pedig a termése egy fehérjében igencsak gazdag, szuperértékes és ártatlan mag.

Vegán desszertek

Egyre többen keresik klasszikus cukrászdákban is a vegán, cukor nélkül készülő gluténmentes finomságokat, laktózmentes desszerteket. A cukrászok is látják, hogy van erre nagy igény, és lelkesen kísérleteznek az alternatív alapanyagokkal. Könnyebb és alakbarátabb édességek születnek, aminek nemcsak a táplálékérzékenyek örülhetnek!

Mocktail az új őrület

A mocktail nem más, mint az alkoholmetes koktélok új neve, a mock – gúnyolódás – és a koktél összevonásából egy szójáték maga az elnevezés, de egyre nagyobb az igény, hogy ízletes, kreatív, ízekben és illatokban gazdag – és alkoholmentes – italokat kortyoljanak a bárok egészségesebb és gasztronómiai újdonságokra nyitott vendégei.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.