Írd be, mit keresel:

Rántott hagymakarikák – panírozás nélkül, sörtésztás bundában

Sokan gyorséttermi ételnek tartják, mások kimondottan büdösnek találják, mi pedig bevalljuk, hogy nagyon szeretjük a bundázott hagymakarikát. Az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb étel, és néha érdemes elcsábulni, na bumm, legfeljebb ki kell szellőztetni...

Cookta - 2024.01.07.
Rántott hagymakarikák – panírozás nélkül, sörtésztás bundában

Akár snacknek vagy nassolnivaló falatkának, akár főzelékfeltétnek is készülhet, ropogós és vastag a bundája, benne pedig finom puhára és édeskésre sül a hagyma, és még panírozni sem kell, ha a sörtésztás változatot készítjük. Pofonegyszerű és gyors, érthetetlen, hogy fagyasztott változatban is kapható, mert sokkal kiadósabban és pikk-pakk elkészíthető házilag is.

A szénsavas sörtől és egy kevés sütőportól nagyon könnyű és vastag lesz a tészta, de arra figyeljünk, hogy először mindenképpen mártsuk meg lisztben a hagymakarikákat, hogy mindenhol rátapadjon a tészta, és sülés közben se folyjon le róla!

Bundás hagymakarikák

Hozzávalók:

  • 3 nagy fej hagyma
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • kevés liszt a beforgatáshoz
  • olaj a sütéshez

A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • csipetnyi cukor
  • csipetnyi só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2,5 dl világos sör

Elkészítés: A tésztához a lisztet egy tálba tesszük, hozzáadunk egy csipet cukrot és sót, valamint a sütőport és a sört, és egy kézi habverővel simára keverjük.

A hagymákat meghámozzuk, a végeit levágjuk, és 1/2 centi vékonyan felkarikázzuk, majd a gyűrűket szétszedegetjük, a belső, kisebb részeket félretesszük más fogáshoz. A hagymakarikákat sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a fehérborecettel, és összeforgatjuk.

Egy serpenyőben 1,5 ujjnyi napraforgóolajat forrósítunk. A hagymakarikákat lisztbe forgatjuk, majd a tésztába mártjuk, és az olajban mindkét oldalukat szép aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük, alaposan lecsöpögtetjük, és konyhai törlőkendőre tesszük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Azon melegében tálaljuk, mártogatóst kínálhatunk hozzá.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.