Írd be, mit keresel:

Gránátalmás pezsgő, a keserédes, könnyed koktél

Pezsgővel koccintani mindig felemelő és vidám, a könnyű, apró buborékokban gazdag ital a különlegesebb pillanatok kísérője, és nem kell hozzá feltétlenül ünnepnek lennie, hogy egy kellemes estén koccintsuk vele édes kettesben vagy baráti társaságban. Sőt még különlegesebbé is tehetjük, ha friss gyümölccsel megbolondítjuk...

Cookta - 2024.01.10.
Gránátalmás pezsgő, a keserédes, könnyed koktél

A koktélok színesek, izgalmasak, és nem is szükséges hozzájuk feltétlenül egy teljes bárpult felszereltsége. Akkor járunk jól, ha könnyedebb, gyümölcsös, egyféle alkohollal készülő változatot készítünk, így nem száll túl gyorsan a fejbe, és kellemesen kortyolható, nem túl édes és nem túl ütős, egyszerűen csak feldobja a hangulatot, és persze finom.

Most egy ugyancsak csajos ital, a gránátalmás pezsgőkoktél receptjét mutatjuk meg, ami friss gyümölccsel készül, rózsaszín, kesernyés és édes, üde és mutatós, nem mellesleg pikk-pakk elkészíthető a téli szezon egyik legszebb, bíborszínű magokat rejtő, izgalmas gyümölcsével. A roppanós, lédús magokból a finom, fanyar lé könnyen kinyerhető egy egyszerű turmixgéppel pépesítve, majd átszűrve, más nem is kell mellé, mint egy palack jól behűtött pezsgő – de habzóbor is megfelelő!

Gránátalmás pezsgőkoktél

Hozzávalók:

  • 2 gránátalma
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • 1 üveg pezsgő vagy habzóbor
  • néhány ágacska rozmaring, menta, citromfű vagy bazsalikom a díszítéshez

Elkészítés: A gránátalmák tetején egy skalpot vágunk, így láthatóvá válik, hol vannak a keserű hártyák. Ezek külső vonalán bevágjuk a gyümölcs húsát, és szétnyitjuk, a magokat kifordítjuk.

A magokból maréknyit félreteszünk, a többit késes aprítóba tesszük, 10-15 másodperc alatt összemixeljük, majd a cukrot is hozzáadjuk, fél percig tovább pépesítjük, majd sűrű szűrőn átszűrjük.

Pezsgőspoharakba 1/4 rész gránátalmalevet öntünk, és felöntjük 3/4 rész jól behűtött pezsgővel vagy habzóborral. Beleszórjuk a félretett magokat, és ízlés szerint illatos zöldfűszerrel díszítve kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.