Pezsgővel koccintani mindig felemelő és vidám, a könnyű, apró buborékokban gazdag ital a különlegesebb pillanatok kísérője, és nem kell hozzá feltétlenül ünnepnek lennie, hogy egy kellemes estén koccintsuk vele édes kettesben vagy baráti társaságban. Sőt még különlegesebbé is tehetjük, ha friss gyümölccsel megbolondítjuk...

A koktélok színesek, izgalmasak, és nem is szükséges hozzájuk feltétlenül egy teljes bárpult felszereltsége. Akkor járunk jól, ha könnyedebb, gyümölcsös, egyféle alkohollal készülő változatot készítünk, így nem száll túl gyorsan a fejbe, és kellemesen kortyolható, nem túl édes és nem túl ütős, egyszerűen csak feldobja a hangulatot, és persze finom.

Most egy ugyancsak csajos ital, a gránátalmás pezsgőkoktél receptjét mutatjuk meg, ami friss gyümölccsel készül, rózsaszín, kesernyés és édes, üde és mutatós, nem mellesleg pikk-pakk elkészíthető a téli szezon egyik legszebb, bíborszínű magokat rejtő, izgalmas gyümölcsével. A roppanós, lédús magokból a finom, fanyar lé könnyen kinyerhető egy egyszerű turmixgéppel pépesítve, majd átszűrve, más nem is kell mellé, mint egy palack jól behűtött pezsgő – de habzóbor is megfelelő!

Gránátalmás pezsgőkoktél

Hozzávalók:

  • 2 gránátalma
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • 1 üveg pezsgő vagy habzóbor
  • néhány ágacska rozmaring, menta, citromfű vagy bazsalikom a díszítéshez

Elkészítés: A gránátalmák tetején egy skalpot vágunk, így láthatóvá válik, hok vannak a keserű hártyák. Ezek külső vonalán bevágjuk a gyümölcs húsát, és szétnyitjuk, a magokat kifordítjuk – videón itt követhető és leshető el >> ez a szuperegyszerű gránátalma-pucolós trükk.

A magokból maréknyit félreteszünk, a többit késes aprítóba tesszük, 10-15 másodperc alatt összemixeljük, majd a cukrot is hozzáadjuk, fél percig tovább pépesítjük, majd sűrű szűrőn átszűrjük.

Pezsgőspoharakba 1/4 rész gránátalmalevet öntünk, és felöntjük 3/4 rész jól behűtött pezsgővel vagy habzóborral. Beleszórjuk a félretett mogokat, és ízlés szerint illatos zöldfűszerrel díszítve kínáljuk.