Új szuperélelmiszer hódít, ami nemcsak finom és egészséges, de a fogyást is hatékonyan segíti. Az amazóniai őserdőkben őshonos acai bogyóról van szó, ami egy pálmafajta, termése pedig áfonyára emlékeztető édes, sötét bogyójú gyümölcs.

Brazíliában régóta fogyasztják ezt az ugyancsak jótékony gyümölcsöt, aminek rengeteg gyógyhatást tulajdonítottak mindig is, de szélesebb körben csak néhány évtizede ismert Amerikában és Európában. Már már tudományos kutatások is igazolták

  • immunerősítő
  • fertőtlenítő
  • energetizáló
  • fiatalító
  • emésztést serkentő
  • zsírlebontó hatását.

Az açai bogyó (ejtsd: ászáj) nálunk por vagy lé formában kapható, étrendkiegészítőként ajánlott fogyasztása, finom turmixokba, smoothie-ba téve. Az ára elsőre borsosnak tűnhet, de mivel kevés szükséges belőle, végső soron gazdaságos - arról nem is beszélve, hogy mennyire egészséges. Kiemelkedő ugyanis magas antioxidáns-tartalma, ennek köszönhetjük immunerősítő és fiatalító hatását, kélelteti a sejtek öregedési folyamatát, emellett természetes úton csökkenti az éhségérzetet, gyorsítja az anyagcserét és segíti a fogyást, miközben rengeteg növényi fehérjét is tartalmaz.

Ha por formára esik választásunk, abból nagyon finom és villámgyors smoothie-tálat készíthetünk, amivel energiával jól feltöltve indulhat a napunk, ráadásul olyan finomságot kanalazunk, mintha csak egy nagy adag fagyit ennénk reggelire. És hogy mennyire népszerű az acai és a vele készülő smoothie-tál, azt az Instagramon posztolt több mint 800 000 fotó is igazolja...

Acai smoothie tál

Hozzávalók 1 személynek:

  • 2 púpozott evőkanál acai por
  • 2 dl (növényi) tej
  • 1 marék jégkocka
  • 1 evőkanál agavé- vagy juharszirup
  • ízlés szerint friss gyümölcs, müzli, granola, kókuszreszelék, magvak a tetejére

Elkészítés: A jégkockát, a tejet, az acai port és az édesítőt egy turmixba tesszük, és simára összeturmixokjuk. Tálba tesszük, a tetejét ízlés szerint díszítjük friss vagy aszalt gyümölcsökkel, pelyhekkel, magvakkal.