Írd be, mit keresel:

Szemtelenül egyszerű, de ellenállhatatlan: csokis-mascarponés palacsintatorta

Egy jóféle palacsintával sokmindenkit levehetünk a lábáról, no de egy csokis palacsintatortával egyszerűen mindenkit. Ha pedig csavarunk rajta egy kicsit, és nem a töltelék csokis, hanem maga a palacsinta, akkor ráadás elképesztően mutatós is lesz. Ha egy ilyen csodát beígérünk, a legrendetlenebb gyerek is makulátlan rendet vág, a legneveletlenebb pedig menten angyallá változik... Működik, érdemes kipróbálni!

Cookta - 2024.01.23.
Szemtelenül egyszerű, de ellenállhatatlan: csokis-mascarponés palacsintatorta

Becsapós finomság, mert sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint egy tortát, mégis van annyira látványos, és biztosan sikerül, amennyiben van egy kis gyakorlatunk palacsintasütésben. A tésztába csempészett kakaó szerencsére nem változtatja meg a tészta tulajdonságait, nem kell másképp vagy jobban odafigyelve sütni a palacsintákat, csak a liszt egy részét váltja fel a cukormentes holland kakaópor, viszont nagyon intenzíven csokis illatú és aromájú lesz.

Akkor igazán mutatós, ha kontrasztos színű töltelék kerül bele – amúgy bármivel lehet rétegezni, amit csak szeretünk… Így most egy kis mascarponével stabilabbá tett vaníliás tejszínhab került bele, selymes, könnyű, krémes, és nagyon jól passzol a csokis ízhez. És ha már tortának rétegezzük, mehet a tetejére is egy kis csokiöntet – nálunk rumos, de gyerekek esetén ez elhagyható, vagy aromára váltható…

Csokis palacsintatorta tejszínes mascarponekrémmel

Hozzávalók:
A palacsintához:

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 2 nagy tojás
  • 2 dl tej
  • 1,5 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 12,5 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tejszín

A csokiöntethez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 cl tejszín
  • 5 cl rum (elhagyható)

Valamint:

  • maréknyi szeletelt mandula

Elkészítés: A palacsintatésztához a tojásokat felütjük egy keverőtálba, hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, a tojásokat és a tejet, kézi habverővel simára keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, és somára keverjük, 15 percet pihentetjük, majd hozzáadjuk a buborékos vizet és az olajat. Felforrósított, olajjal kikent palacsintasütőben vékony palacsintákat sütünk belőle.

A töltelékhez a jól behűtött tejszínt és mascarponét keverőtálba tesszük, és elektromos robotgéppel elkezdjük felverni, majd fokozatosan hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a porcukrot, és könnyű krémmé verjük.

A csokiöntethez a csokoládét tálba tördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük a tejszínt és a rumot is, simára keverjük.

A palacsintákat egymásra rétegezzük a habos krémmel, majd a tetejére öntjük a csokiöntetet, kicsit elsimítjuk, és megszórjuk a szeletelt mandulával. Be is hűthetjük, akkor szebben szeletelhető, de akár azonnal is tálalhatjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.