Írd be, mit keresel:

Rakott brokkoli kicsit másképp, sajtosan, egyszerűen

A rakott ételek nagy kedvenceink, a csőben összesütött egytálételben rengeteg íz simul össze, emellett kiadós és tápláló is. Ez a változat pedig pikk-pakk összeállítható, jó szaftos, fehérjében gazdag és elronthatatlan.

Cookta - 2024.02.04.
Rakott brokkoli kicsit másképp, sajtosan, egyszerűen

A jó rakottas titka, hogy kellően szaftos és ízletes minden falatja, ami ennél az isteni brokkolis egytálételnél bátran elmondható, hiszen a belevalókat egy sajtos, tojásos, tejes keverék fogja össze, egyfajta felfújtként öleli körbe a zöldségeket és a halfalatokat. A brokkoli és a krumpli mellé most sovány tengeri halfilé került, de aki inkább csirkemellel készítené, azzal is tökéletesen működik.

Ennek a változatnak nagy előnye, hogy bár több komponense van, mégis nagyon gyorsan előkészíthető, mert csak a zöldségeket kell egy kicsit előfőzni, nem kell rétegezni, csak belehalmozni a sütőtálba, nyakon önteni sajtos-tejes tojással, és betolni a sütőbe…

Rakott brokkoli sajtosan, halfalatokkal

Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli
  • 2 közepes krumpli
  • 2 szelet tengeri halfilé
  • 4 tojás
  • 3 dl tej
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1/2 citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés szerecsendió
  • diónyi vaj
  • só, bors

Elkészítés: A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a száráról levágjuk a fás külsőt, a belsejét felaprítjuk. A zöldségeket forró, sós vízben 8-10 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük. A főzőlevet érdemes felhasználni egy leveshez például.

Közben a halat felkockázzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a citrom kifacsart levét, összeforgatjuk.

Egy sütőtálat kivajazunk, a zöldségeket elterítjük benne, a halkockákkal megszórjuk, szerecsendiót őrölünk rá. A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a tejet, és villával felverjük, majd a reszelt sajt nagy részét is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, és egyenletesen a zöldséges-halas keverékre öntjük, a maradék reszelt sajttal meghintjük.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.