Írd be, mit keresel:

Csokis lasagne – bűnös és finom édesség sütés nélkül

A következő desszert azt hiszem, senkit nem hagy hidegen. Én most találkoztam vele először egy külföldi oldalon, de annak ellenére, hogy nem vallom magam édességrajongónak, teljesen elcsábított… 

Cookta - 2024.02.06.
Csokis lasagne – bűnös és finom édesség sütés nélkül

Réteges, nagyon csokis, csábítóan krémes, abban az értelemben persze nem lasagne, hogy nem gyúrt tésztával készül, de én sem tudnék jobb nevet adni neki. Oreo-rajongóknak kötelező, de gyerekzsúron is hatalmas sikert arat.

Csokis lasagne

Az eredeti recept szerint 30 db Oreo keksz kell az alaphoz, de nem nagy baj, ha készítés közben eltűnik egy, esetleg kettő… 🙂 Szóval a kekszeket össze kell törni, ajánlok egy nagy műanyag zacskót, húsklopfolót és némi dühöt. Adjunk nekik, de nem kell túl homogénre, csak a zacskó bánná. Ugyanezt egy késes robotgéppel is elvégeztethetjük, a kekszeket egészben beletéve.

Kb. 10 dkg vajat felolvasztunk, összedolgozzuk a kekszmorzsával, egy kb. 20×30 cm-es tál aljába nyomkodjuk. Ha nagyon morzsálódna, még adjunk hozzá kis vajat.

A következő a tejszínes réteg (bár az eredeti recept cukor és tejmentes kész habot ír, én mégsem buzdítalak erre titeket, nem hiszem, hogy az adalékanyagok pótolják az eredeti ízt). Verjünk fel 3 dl tejszínt, majd keverjünk hozzá 25 dkg krémsajtot, ízlés szerint cukrot. Esetleg egy zacskó habfixáló mehet hozzá, akkor biztos, hogy nem folyik szét. A 2/3-át kenjük a kekszre.

Készítsünk el egy tasaknyi csokipudingot a leírás szerint, de ne főzni valót, hanem amit csak simán tejjel kell összekeverni. Ez mehet a tejszínes rétegre, majd tegyük hűtőbe egy órára, míg a puding kissé megköt.

Ekkor a maradék tejszínt osszuk el rajta, végül koronázzuk meg a művet némi reszelt csokoládéval vagy csokicseppel. Egy pár órára tegyük hűtőbe, míg összeáll. Jó étvágyat!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.