Írd be, mit keresel:

Mogyoróvajas brownie-muffin tojás és tejfélék nélkül, nagyon csokisan

A brownie-muffin annyiban tér el a csokis muffintól, hogy sokkal csokisabb, szaftosabb, puhább, kívül roppanósra sül, de belül krémesebb az állaga. Akik szeretik az intenzívebb, "tömörgyönyör" sütiket, azok könnyen rákattanhatnak.

Cookta - 2024.02.09.
Mogyoróvajas brownie-muffin tojás és tejfélék nélkül, nagyon csokisan

A mogyoróvaj megosztó alapanyag, vannak, akik rajonganak érte magában is, mások inkább kerülik az enyhén sós és kicsit édes kencét. Ebben a receptben viszont tökéletes, mert egy pici sóssággal ellenpontozza a csokit, ráadásul kiváltja a zsiradékot és a tojást is, a tejterméket pedig narancs helyettesíti, aminek mind a leve, mind a héja nagyon jól harmonizál a csokoládéval, ráadásul így vegánok és laktózérzékenyek is fogyaszthatják ezt az ínycsiklandozó finomságot.

Mogyoróvajas brownie-muffin

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg mogyoróvaj
  • 1,5 dl narancslé
  • 5 cl rum
  • 1 narancs reszelt héja
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
  • csipet só

A tetejére:

  • csokicsepp, mogyoróvajas csepp vagy aprított földimogyoró

Elkészítés: A csokoládét felkockázzuk, tálba tesszük, és vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a mogyoróvajat is, hagyjuk ezt is megolvadni, elkeverjük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a narancslét, a rumot és a narancs reszelt héját, félretesszük.

Egy másik tálba kimérjük a száraz alapanyagokat: a lisztet, a porcukrot, a kakaóport, a sütőport, a fahéjat és a sót, elkeverjük, majd a két keveréket összeöntjük, ízlés szerint tehetünk bele aprított mogyorót és csokoládét is, és egy spatulával összeforgatjuk.

A masszát kikent és kakaóporral meghintett – vagy papírkapszlival bélelt – muffinformákba elosztjuk, a tetejét ízlés szerint megszórjuk a cseppekkel vagy darabolt csokival , földimogyoróval, és 180 fokos sütőbe tolva légkeverés mellett 22-25 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd langyosan vagy hidegen tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.