Elsőre ugyancsak furcsának tűnhet, ha kakaó sós ételbe kerül, de ennek csak az az oka, hogy mi édesen fogyasztjuk, így szoktuk meg, de a kakaó önmagában nem édes, viszont különösen illatos és aromás, és fűszerezéshez is tökéletes.

Egyszerű, de nagyon zamatos, izgalmas aromákkal teli ez a különleges sült csirkecomb, amit a klasszikusan sültekhez használt oregánó és fokhagyma mellett kakaó, fahéj és gyömbér is fűszerez. Bár szokatlan kombináció, de elképesztően jól harmonizálnak és összesimulnak a fűszerek, és tényleg csodás ízkavalkád a végeredmény.

A csábítóan illatos hús ugyanakkor jó porhanyós és szaftos is, mert először lefedve párolódik, majd ízlés szerint kevésbé vagy jobban megpirítható. Köretnek érdemes egy szelídebb krumpli- vagy zöldségpürét készíteni hozzá, hogy kellően érvényesülhessen ez csodás csirke.

Kakaós-fűszeres csirke

Hozzávalók:

  • 8 csirke alsócomb
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • 1 teáskanál fokhagymagranulátum
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál mustármag
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 leveskocka
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 citrom vagy lime

Elkészítés: A fűszereket egy késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a leveskockát, és összemixeljük. A csirkecombokat enyhén sózzuk, egy sütőtálba vagy tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal és a balzsamecettel, alaposan összeforgatjuk, majd egyenletesen megszórjuk a fűszerkeverékkel, ezzel is összeforgatjuk. 

Aláöntünk 1,5 dl vizet, alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőbe toljuk, 40 percet sütjük, majd a fóliát levesszük, a combokat megforgatjuk, és még 10 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy egy kicsit ropogósra süljön a külseje.

Cikkekre vágott citrommal vagy lime-mal kínáljuk, amit mindenki ízlés szerint facsarhat a húsra, mellé köretnek salátát, vajban párolt zöldséget vagy valamilyen zöldségpürét kínálhatunk.