Íme egy bejegyzés a fogyókúrázóknak is. Ki ne érezte volna, hogy felkúszott rá pár plusz kiló, mégsem szeretne megválni a finom falatoktól. 

Egy időben nagyon szorosan követtem a szénhidrátszegény életmódot, ezt már nem teszem, de tisztában vagyok a szabályaival. Állíthatom, a következő fogás akár este is fogyasztható, nem hizlal, mégis kellemesen megnyugtatja az ember gyomrát akár egy hosszú munkanap után is.

De ugye az is fontos szempont, hogy finom is legyen, és szerintem ez a kombó ehhez tökéletes. Mi napokig elvagyunk rajta, mert isteni, és a csirke bepácolva napokig elvan a hűtőben. 

Forrás:
Hajós Ágnes

Csirke zöld mozzarellával és lila csalamádéval

Hozzávalók:
A húshoz:

  • 6 csirke alsócomb
  • 2 ág menta
  • 10 levél zsálya
  • 5 dkg vaj
  • só, bors

A zöld mozzarellához:

  • 1 csomag mini mozzarella
  • 1/2 dl olívaolaj
  • maroknyi bazsalikomlevél vagy 5 levél medvehagyma

A lila csalamádéhoz:

  • 40 dkg lilakáposzta (1 kis fej torzsa nélkül)
  • 10 dkg (1 közepes) sárgarépa
  • 3 közepes fej hagyma
  • 1 paprika
  • 1 kápia paprika
  • fél kígyóuborka
  • 1 csomag hónapos retek
  • 2 evőkanál só
  • 0,6 dl 20%-os ecet
  • 5 db édesítő

Elkészítés: A lila csalamádéhoz a répát lereszeljük, a többi zöldséget nagyon vékonyra vágjuk, egy nagy tálban a sóval alaposan összekeverjük. A legjobb kézzel, így az apró morzsolgató mozdulatoktól sokkal jobban eloszlik a só. Az ecetben feloldjuk az édesítőt, ezzel ismét összekeverjük a salátát, 3 napig szobahőmérsékleten, lefedés nélkül érleljük, naponta többször átkeverjük. Végül tiszta befőttesüvegekbe töltjük. Hűtőben hetekig eláll.

Forrás:
Hajós Ágnes

A mozzarellához bepácoljuk a sajtot. Az olívaolajat összeturmixoljuk a bazsalikommal vagy a medvehagymával, megsózzuk, és összekeverjük a lecsepegtetett sajtokkal. Mehet be a hűtőbe, 3 napig érleljük.

A húshoz egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd rádobjuk a felaprított mentát és zsályát, 1-2 percig kevergetjük. Rádobjuk a sózott, borsozott combokat (bőr nélkül), majd körbepirítjuk őket a vajban. Ezután aláöntünk egy kis vizet, és fél óra alatt időnként megforgatva megsütjük a húst. Alatta kb. 1 ujjnyi lé maradjon.

Forrás:
Hajós Ágnes

Mikor kicsit kihűlt, letépkedjük a csontról a húst. Leszűrjük a fűszeres vajat, visszatesszük bele a combdarabkákat, kb. 2 perc alatt ismét átforrósítjuk.

Tálaláskor a húst tányérra osztjuk, mellétesszük az immár zöld sajtot, majd a lila csalamádét. Mentalevéllel díszítjük.