Írd be, mit keresel:

Tengeri tészta ünnepi alkalmakra – gyorsan és egyszerűen

A tenger különféle gyümölcsei nálunk ritkán kerülnek asztalra, többnyire azt sem tudjuk, hogyan készítsük el őket, pedig ünnepi alkalomra, egy édeskettes meghitt vacsorára nincs jobb egy mediterrán tengeri tésztánál egy pohár könnyű borral.

Cookta - 2024.02.13.
Tengeri tészta ünnepi alkalmakra – gyorsan és egyszerűen

Egy napfényes nyaralást, gondtalan pihenést, tengerparti kalandokat idéző fogással nemcsak azok lephetik meg kedvesüket, akik ünneplik a Valentin-napot, de mindenki, aki szeretne egy kis különlegesebb finomsággal kedveskedni párjának, szeretteinek – és persze szeretik a tenger gyümölcseit. Ma már fagyasztott formában sokféle herkentyűt találunk, ezekkel pedig gyorsan és egyszerűen isteni fogást kerekíthetünk percek alatt.

Az olasz tésztaételeket azért is szeretjük, mert nincsenek túlbonyolítva – igaz ez erre a fokhagymás, fehérboros, petrezselymes, kagylós tésztára is, ami gyakorlatilag percek alatt elkészül, friss és fantasztikusan finom, különösen egy pohár könnyű fehérborral. Az olaszok a halas tésztaételekhez nem használnak parmezánt, de ha mégis jólesne hozzá, ízlés szerint azt is kínálhatunk hozzá.

Fokhagymás-fehérboros tészta kagylóval

Hozzávalók 2 személyre:

  • 25 dkg vékonymetélt vagy spagetti
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 paradicsom
  • 1,5 dl fehérbor
  • 25 dkg fagyasztott kagyló
  • csili ízlés szerint
  • só, bors

Elkészítés: A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk a petrezselyemmel és a paradicsommal együtt. Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot és a petrezselyem felét, átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kagylót, felöntjük a fehérborral, és lefedve 5-6 percet pároljuk.

Közben bő vizet forralunk, sózzuk, majd a tésztát a csomagon feltüntetett idő alatt megfőzzük, majd leszűrjük. Hozzáöntjük a kagylós raguhoz a maradék petrezselyemmel együtt, összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.