Írd be, mit keresel:

Diétás, gyors és gluténmentes: karfiolpizza egyszerűbben

A karfiolpizza az elmúlt évek nagy diétás felfedezése, igazi sikerrecept, amivel lisztmentes - és gluténmentes étrendbe is beilleszthető -, szénhidrátszegény ropogós pizza készíthető. A legtöbb recept párolt karfiollal készül, de most egy még egyszerűbb, nyers karfiolos változatot próbáltunk, és szuperul működik!

Cookta - 2024.02.14.
Diétás, gyors és gluténmentes: karfiolpizza egyszerűbben

Valljuk be, elsőre már az is meglepő, hogy liszt nélkül készülhessen pizza, és azért valóban nem arra a jó kis kelt tésztára kell számítanunk, ha ezt a karfiolos változatot megsütjük, de nagyon finom, a zöldség íze teljesen eltűnik a tésztaalapban, ami ráadásul nagyon egyszerűen összeállítható. Korábban már megosztottunk olyan diétás karfiolos pizzarecepteket, amelyeknél mikróban vagy gőz fölött meg kell kissé párolni a karfiolt, majd alaposan kinyomkodni, de megspórolhatjuk a zsonglőrködést a forró karfiollal az alábbi recepttel.

A „tésztába” nyersen kerül a finomra szétcsapatott morzsás karfiol, amihez tojás, darált mandula és reszelt parmezán társul, ezek pedig felisszák a karfiol levét, jóval lerövidítve és megkönnyítve a munkánkat. Feltétnek pedig bármit tehetünk rá, amit csak szeretünk, de csak a már elősütött tésztára pakoljuk rá.

Karfiolpizza egyszerűen

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 45 dkg karfiol
  • 2 tojás
  • 10 dkg darált mandula
  • 5 dkg reszelt parmezán

A feltéthez:

  • 20 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • maréknyi aszalt paradicsom
  • 15 dkg kecskesajt – vagy más sajt
  • maréknyi olajbogyó
  • maréknyi rukkola
  • só, bors

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy nagy tepsit fordítva betolunk, előmelegítjük.

A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, a szárrészről levágjuk a fás részeket, a zsenge belső részt is feldaraboljuk, és az egészet késes robotgépben egészen morzsalékosra, kuszkusz állagúra aprítjuk. A tojásokat egy keverőtálba felütjük, villával kicsit felverjük, hozzáadjuk a karfiolt, a parmezánt és a darált mandulát, sózzuk, és jól összedolgozzuk. Nem lesz tésztaállagú, de a tepsin majd tudjuk formázni.

A munkafelületre sütőpapírt terítünk, és ízlés szerint 1 nagy vagy 2 kisebb kör alakban rákanalazzuk a masszát, ujjal vagy egy pohár talpával lenyomkodjuk 5 mm vékonyra. A forró tepsit a sütőből kivesszük, óvatosan ráemeljük a sütőpapírral a pizzalapokat, és a forró sütőbe toljuk, és 20 perc alatt megsütjük.

Közben a darabolt fokhagymát az zúzott fokhagymával és a morzsolt oregánóval összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, a sajtot vékonyan felszeleteljük.

A megsült pizzalapokat megkenjük a paradicsomszósszal, kirakjuk az aszalt paradicsommal, az olajbogyóval és a sajttal, majd 5-6 percre visszatoljuk a sütőbe.

A kész pizzát rukkolával meghintve, szeletekre vágva tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.