Írd be, mit keresel:

Gyors és mennyei: panna cotta könnyedebben, görög joghurttal

A panna cotta eredetileg egy könnyű tejszínes olasz desszert, zselatinnal pár perc alatt készülő krémes nyalánkság, ami leginkább a pudinghoz hasonlít. Most alakbarátabb változatban készült, tejszín helyett görög joghurttal és tejjel, ami ugyanolyan selymes, mint az eredeti - szerintünk ellenállhatatlan.

Cookta - 2024.02.17.
Gyors és mennyei: panna cotta könnyedebben, görög joghurttal

Az olaszok valószínűleg megbotránkoznának, hogy a jó kis zsíros tejszínükkel készülő selymes desszertjükbe joghurt kerül, méghozzá görög. Pedig zseniális, sokkal soványabb, és még a cukor is kiváltható benne mézzel vagy más édesítővel, hogy igazán alakbarát és csábító desszert váljon belőle, ráadásul tényleg pofonegyszerű.

A panna cotta – és ez a változat is – azért zseniális, mert egyszerű finomságnak is tökéletes, de ünnepi édességnek is ideális, ha egy kicsit szokatlanabb formába öntjük a zselatinos krémet, így kiborítva nagyon mutatós desszert lesz belőle, amit ízlés szerint gyümölcsökkel, magokkal, öntetetekkel is tovább csinosíthatunk.

Panna cotta könnyedebben, görög joghurttal

Hozzávalók:

  • 40 dkg görög joghurt
  • 4 dl tej
  • 7 g zselatinlap
  • 5-6 evőkanál méz – vagy cukor, esetleg más édesítő
  • 1 teáskanál vanília-kivonat

Elkészítés: A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk 10-15 percre. Közben a tejet felforrósítjuk, amikor épp felforrna, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kinyomkodott, felpuhult zselatinlapokat, és kézi habverővel addig keverjük, amíg teljesen feloldódik, majd hozzákeverjük a mézet és a vaníliát is, elkeverjük, majd a görög joghurtot is hozzáadjuk, simára keverjük.

A selymes krémet vízzel kiöblített vagy olajjal kikent formákba öntjük, és a hűtőbe tesszük, a formák méretétől függően 4-6 órát dermesztjük, ha tapintásra feszes a felületük, akkor már jó.

Tálalás előtt tányérra borítjuk, és ízlés szerint pisztáciával vagy szeletelt mandulával, de akár friss gyümölccsel, naranccsal, grapefrúttal, gyors, fagyasztott bogyósokból főzött gyümölcsraguval tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.