Írd be, mit keresel:

Csodafánk gyorsan és egyszerűen – túróval

Pillekönnyű, pofonegyszerű, lehetetlen nem szeretni ezeket a vaníliás kis labdacsokat! A tészta pikk-pakk összeállítható, pihentetni sem kell, és egy tartalmasabb leves után másodiknak is tökéletes, de akár uzsonnára vagy vendégvárónak, nassolnivalónak is nagyon finom...

Cookta - 2024.02.19.
Csodafánk gyorsan és egyszerűen – túróval

Igazi maceramentes villámdesszert a túrófánk, egyetlen tálban kikeverhető, robotgép sem kell hozzá, kezdők is bátran elkészíthetik, mert elrontani sem lehet, ha a megfelelő arányokkal dolgozunk. Az egyetlen, amire érdemes figyelni, hogy az olaj jó meleg, de azért ne forró legyen, hogy belül is át tudjanak sülni a falatnyi fánkgolyók, mielőtt a külsejük túlpirulna.

Az alaptésztába most vanília került ízesítésként, már sülés közben nagyon finom az illata, de ízlés szerint akár egy kis citrom- vagy narancshéjjal is illatosíthatjuk a tésztát, ezek is jól passzolnak a túróhoz.

Vaníliás túrófánk

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 teáskanál vanília-kivonat
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: A túrót keverőtálba tesszük, hozzáütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, a vanília-kivonatot és a cukrot, simára keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és összedolgozzuk.

Pihentetés nélkül diónyi golyókat formázunk a masszából vizes kézzel, és bő, forró olajban szép aranybarnára sütjük, majd szűrőkanállal kivéve alaposan lecsöpögtetjük, és konyha papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Porcukorral meghintve tálaljuk, kínálhatunk mellé lekvárt vagy csokiszószt is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.