A kukoricakrémleves az egyik legfrappánsabb gyors fogás, mindenmentes és pofonegyszerű, napsárga színe melegséget csempész a szürkébb napokba is, olcsó és laktató, és ízlés szerint variálható.

Édeskés, selymes, nincs benne se rántás, se habarás, sűrűsítésre sincs szükség, csupa zöldség az egész, és biztosak lehetünk abban, hogy ezt levest a gyerekek is szívesen bekanalazzák. Fűszerezés nélkül is ízletes, de persze megbolondítható egy kis római köménnyel vagy szerecsendióval, sőt akár egy kis csilivel is, ha szeretjük a tüzesebb fogásokat, húsimádóknak pedig piríthatunk egy kis bacont vagy kolbászt a tetejére, így nekik sem lehet semmi ellenvetésük ezzel a finom, tartalmas, de pofonegyszerű levessel.

Kukoricakrémleves

Hozzávalók:

  • 2 konzerv csemege kukorica
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 liter alaplé (vagy víz + 2 zöldségleveskocka)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • kevés snidling

Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a húsos paprikát kicsumázzuk, apróra vágjuk. 

Egy lábasban az olajon megfuttajuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát és a fokhagymát, 2-3 percet dinszteljük, majd a kukorica nagy részét hozzáadjuk, egy keveset félreteszünk a tálaláshoz, és kevergetve egy kicsit pároljuk, majd felöntjük az alaplével, és forrástól számítva kb. 10 percet főzzük, majd botmixerrel krémesítjük. Ízlés szerint tejszínnel vagy kókuszkrémmel tovább selymesíthető.

Azon melegében tálaljuk, a félretett kukoricaszemekkel és felaprított snidlinggel meghintve.