Írd be, mit keresel:

Mindig jó, gyors és isteni: kukoricakrémleves egyszerűen

A kukoricakrémleves az egyik legfrappánsabb gyors fogás, mindenmentes és pofonegyszerű, napsárga színe melegséget csempész a szürkébb napokba is, olcsó és laktató, és ízlés szerint variálható.

Cookta - 2024.02.19.
Mindig jó, gyors és isteni: kukoricakrémleves egyszerűen

Édeskés, selymes, nincs benne se rántás, se habarás, sűrűsítésre sincs szükség, csupa zöldség az egész, és biztosak lehetünk abban, hogy ezt levest a gyerekek is szívesen bekanalazzák. Fűszerezés nélkül is ízletes, de persze megbolondítható egy kis római köménnyel vagy szerecsendióval, sőt akár egy kis csilivel is, ha szeretjük a tüzesebb fogásokat, húsimádóknak pedig piríthatunk egy kis bacont vagy kolbászt a tetejére, így nekik sem lehet semmi ellenvetésük ezzel a finom, tartalmas, de pofonegyszerű levessel.

Kukoricakrémleves

Hozzávalók:

  • 2 konzerv csemege kukorica
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 liter alaplé (vagy víz + 2 zöldségleveskocka)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • kevés snidling

Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a húsos paprikát kicsumázzuk, apróra vágjuk.

Egy lábasban az olajon megfuttajuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát és a fokhagymát, 2-3 percet dinszteljük, majd a kukorica nagy részét hozzáadjuk, egy keveset félreteszünk a tálaláshoz, és kevergetve egy kicsit pároljuk, majd felöntjük az alaplével, és forrástól számítva kb. 10 percet főzzük, majd botmixerrel krémesítjük. Ízlés szerint tejszínnel vagy kókuszkrémmel tovább selymesíthető.

Azon melegében tálaljuk, a félretett kukoricaszemekkel és felaprított snidlinggel meghintve.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.