Írd be, mit keresel:

Csupacsoki palacsinta – különlegeset egyszerűen

Bár a palacsinta egyike a megunhatatlan kedvenceknek, nem árt néha egy kicsit variálni. Ha például a liszt egy részét kakaóporra cseréljük, elképesztően illatos csokis palacsintát kapunk, és szerencsére a sütésnél sincs nehezebb dolgunk, mint a natúr palacsintatésztánál.

Cookta - 2024.03.01.
Csupacsoki palacsinta – különlegeset egyszerűen

Csak egy apró módosítás, és mégis egészen más, különleges palacsintával villanthatunk, amiért minden csokiimádó hálás lesz, a cukrozatlan kakaópor hozzáadásával ugyanis istenien csokis illatúvá válik a tészta.

Gyakorlatilag bármilyen édes töltelék illik hozzá, túrókrémmel vagy vaníliás cukorral kikevert mascarponéval szép kontrasztos lesz, de diókrém, Nutella, narancsdzsem vagy baracklekvár is tökéletes hozzá, friss gyümölccsel és csokiszósszal pedig ünnepi desszertként is megállja a helyét.

Csupacsoki palacsinta

Hozzávalók 14-15 palacsintához:

  • 2 nagyobb tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 5 dl tej
  • 5 dkg kakaópor
  • 20 dkg liszt
  • 1 dl szódavíz vagy ásványvíz
  • 1 evőkanál olaj + a sütéshez

Elkészítés: A palacsintatésztához a tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót és a tejet, kézi habverővel elkeverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, simára keverjük, és 30 percet pihentetjük.

Sütés előtt átkeverjük, hozzáadjuk az olajat és a szénsavas vizet, és olajjal kikent serpenyőben merőkanálnyi adagokban megsütjük a palacsintákat.

Ízlés szerinti töltelékkel és öntettel tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.