Írd be, mit keresel:

Abbahagyhatatlan sajtos rúd – könnyű joghurtos tésztával

Az isteni finom, ropogós, könnyű tésztájú sajtos rúd mindenkit levesz a lábáról, ennél a receptnél pedig a készítőjét is, mivel villámgyors, könnyen kezelhető a tészta és pihentetni sem kell. Még finomabb, ha a sajt mellett egy kis szezámmaggal is meghintjük - ettől még ropogósabb, és kellemes pörkölt illatot is kap a házi ropink.

Cookta - 2024.03.02.
Abbahagyhatatlan sajtos rúd – könnyű joghurtos tésztával

A sós rágcsák tésztáját általában pihentetni kell, ennél a ropogós rúdnál viszont nem szükséges, így is nagyon finom, könnyű tészta az eredmény, köszönhetően a joghurtnak, ráadásul a benne lévő zsiradék, a vaj is szobahőmérsékleten kerül bele, így nagyon könnyen és gyorsan összeállítható a tésztája.

Természetesen nem csak sajttal készíthetjük, bármilyen maggal meghinthető, lenmag, napraforgómag, tökmag is nagyon finom rá, de ízlés szerint kis pirospaprika vagy köménymag, akár morzsolt kakukkfű is kerülhet a tetejére, de akár ezek kombinációja is, minden változatban biztos sikerre számíthat ez a vendégvárónak is tökéletes falatka.

Szezámos-sajtos ropi

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg lágy vaj
  • 3 dl joghurt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só

A tetejére:

  • 1 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • szezámmag

Elkészítés: A lisztet keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a sót és a sütőport, elkeverjük, majd a szobahőmérsékletű vajat is hozzáadjuk, elmorzsoljuk. A görög joghurtot is hozzáadjuk, és lágy, jól nyújtható tésztává összegyúrjuk.

Pihentetés nélkül lisztezett felületen vékony téglalappá nyújtjuk, lekenjük az elhabart tojással, megszórjuk a reszelt sajttal és a szezámmaggal, és pizzaszeletelő vagy egy éles kés segítségével felcsíkozzuk. Sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 13-15 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.