Írd be, mit keresel:

Kókuszgolyó – a klasszikus retró kedvenc mindenmentesen

Tegye fel a kezét, akit a kókuszgolyó hidegen hagy! Szerintem senkit, és a kekszes, sütés nélküli finomságot és nagyon szeretem, és gyerekkori kedvencemet is megpróbáltam egészségesre alakítani.

Cookta - 2018.03.03.
Kókuszgolyó – a klasszikus retró kedvenc mindenmentesen

Az elmúlt években egyre több figyelmet fordítok arra, hogy egészségesebben étkezzünk, receptjeimet megpróbálom cukormentesre szabni, a glutént és a laktóz is kihagyni. Egyszerűen jobb a közérzetünk és a tudatunk, a hangulatunk, és csupa egészséges alapanyagból is sokszor előállítható, akár egy retró klasszikus is.

Forrás:
Színek és virágok

A kókuszgolyónál a keksz helyett csonthélyasok, héjatlan mandula és pekándió váltja ki a lisztes alapú kekszet és a hozzáadott zsiradékot is, a cukrot pedig a datolya – isteni finom a végeredmény, bármikor és büntetlenül nassolható!

Cukormentes kókuszgolyó – vegán változatban

Hozzávalók:

  • 5 dkg pekándió
  • 5 dkg mandula
  • 13 dkg friss datolya – vagy 1 órára langyos vízbe áztatott, kimagozott
  • 3 dkg kókuszreszelék
  • 3 evőkanál kakaópor
  • pici só

A forgatáshoz: 

  • kevés kókuszreszelék

Elkészítése: A hozzávalókat aprítógépbe tesszük, és addig járatjuk a gépet, amíg egynemű masszát nem kapunk. Enyhén vizes kézzel kis golyókat formálunk belőle. Mindet kókuszreszelékbe forgatjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.

Forrás:
Színek és virágok

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.