Írd be, mit keresel:

Cézár-saláta – a jól ismert kedvenc csirkével, joghurttal

Biztos sokan ismerik a Cézár-salátát. Ez alapvetően egy végtelenül egyszerű étel, alapból római salátalevelek, pirított kenyérkocka és az isteni öntet. Az éttermekben hajlamosak túlbonyolítani, felturbózni mindenféle zöldséggel, majonézes szósszal tálalják, de szerintem pont a kevés hozzávaló miatt érdekes.

Cookta - 2018.03.06.
Cézár-saláta – a jól ismert kedvenc csirkével, joghurttal

Én most nem az eredeti verziót készítettem, mivel a szószt némi joghurttal és sajttal kevertem, valamint sült csirkét is adtam hozzá a pirított kenyérkockák mellett.

Tálaláskor nem keverem össze a hozzávalókat, én így teszem asztalra, mindenki magának állíthatja össze. Én például sok kenyérkockával és rengeteg öntettel szeretem. 🙂

Forrás:
Hajós Ágnes

Cézár-saláta joghurtos öntettel

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 salátaszív (a saláta belső, sárgásabb levelei)
  • 4 egész csirkecomb
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors
  • 4 szelet (szénhidrátcsökkentett) kenyér

Az öntethez:

  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás sárgája
  • só, bors
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 kávéskanál citromlé
  • 5 dkg edami vagy fehér cheddar sajt

Elkészítés: Az öntethez a fokhagymát átnyomjuk, a többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk.

A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, egy akkora jénaiba tesszük, hogy elférjenek egymás mellett. Rácsorgatjuk az olajat, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk. 190 fokon háromnegyed óra alatt megsütjük, a bőre ropogós legyen. Kicsit kihűtjük, a húst letépkedjük a csontokról.

A kenyeret kis kockákra vágjuk, száraz serpenyőben megpirítjuk.

Tálaláskor a salátaleveleket elrendezzük egy nagy tálon (ha túl nagyok, kisebbre téphetjük). Rászórjuk a húst és a kenyérdarabkákat. Végül meglocsoljuk az öntettel.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.