Írd be, mit keresel:

Céklakrém joghurtosan, diétás nassnak vagy mártogatósnak

Egészséges, isteni finom, gyors és kiadós, szépséges színével pedig már ránézésre is jókedvre deríti az embert a céklakrém, amit mártogatósnak, vendégvárónak, szendvicskrémnek, de akár szósznak is használhatunk.

Cookta - 2024.03.09.
Céklakrém joghurtosan, diétás nassnak vagy mártogatósnak

A tél végi piacon egyre kevesebb vitamindús hazai alapanyagból válogathatunk, szerencsére a céklára még most is számíthatunk, és érdemes is minél több formában készíteni és fogyasztani ezt a nagyon egészséges gyökérzöldséget, különösen nőknek, mégpedig kiemelkedően magas vastartalma miatt. A rostokban és antioxidánsokban, A-, B- és C-vitaminokban, valamint káliumban, kalciumban és foszforban is gazdag, de kalóriában szegény (100g = 31 kcal) cékla ráadásul igen baráti áron beszerezhető bármelyik piacon vagy zöldségesnél. Az édeskés zöldség nyersen, főzve és sütve is nagyon finom, egyetlen hátránya talán, hogy erős festőanyaga megszínezi a kezünket a feldolgozáskor, de ezen egy gumikesztyűvel egyszerűen segíthetünk.

Most egy könnyű, joghurtos krém készült céklából, amit egy kis alma és ecetes torma tesz izgalmassá, egyszerre édeskés és savanykás, friss és selymes, ami hasábokra vágott répával, zöldségekkel, roppanósra főzött zöldbabbal tálalva isteni diétás mártogatós, de fogyaszthatjuk sült csirkemellszelet vagy halfilé mellé mártásként is, ha pedig kicsit sűrűbbre hagyjuk, szendvicskrémnek is remek.

Joghurtos céklakrém

Hozzávalók:

  • 2 közepes cékla
  • 1 alma
  • 1 evőkanál ecetes torma
  • 1,5 dl görög joghurt

Elkészítés: A céklát és az almát meghámozzuk, felkockázzuk, feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepi, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. Turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk az ecetes tormát, 2-3 evőkanál görög joghurtot, és pépesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a maradék joghurtot és egy csipet sót, és tovább turmixoljuk.

Jót tesz neki, ha hagyjuk 1-2 órát hűtőben összeérni, de akár azonnal is fogyasztható.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.