Írd be, mit keresel:

Csirkefalatok mennyei mangós mázzal, fűszeresen és szaftosan

Egyszerű, isteni finom és 5 perc effektív munkával készül ez a csirkeszárny, ami mártogatóssal bulikajának, körettel főételnek is tökéletes. Illatos, fűszeres, pikáns, a mangós ízesítésnek köszönhetően pedig különleges.

Cookta - 2024.03.09.
Csirkefalatok mennyei mangós mázzal, fűszeresen és szaftosan

A csirkeszárny kiadós húsféle, és mint minden csontos hús, nagyon ízletes, bepácolva pedig jó omlósra süthető. Amolyan kézzel evős, csontlerágós, ujjat nyalogatós fogás, szóval laza alkalmakra ideális. A pácban pikáns mangó chutney a főszereplő, ez készen is kapható, de ha nem tudjuk beszerezni, akkor pótolhatjuk úgy, hogy 1 meghámozott, felkockázott mangót 2 evőkanál balzsamecettel és 1 gerezd zúzott fokhagymával összeturmixoljuk, és ezt tesszük a pácba a chutney helyett.

Érdemes a szárnyakat egy egész éjszakát a pácban érlelni, hogy a chutney vagy a gyümölcs savai fellazítsák a hús rostjait, így ínycsiklandóan omlós és szaftos húst kapunk végeredményül.

Sült csirkeszárny mangós mázzal

Hozzávalók:

  • 1,2 kg csirkeszárny
  • 2 evőkanál curry
  • 1 teáskanál só
  • 15 dkg mangó chutney
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál Worcestershire szósz
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a forgóknál félbevágjuk, és csak a húsosabb, dundibb részt tartjuk meg, a többiből alaplevet főzhetünk, vagy meglephetjük vele a cicánkat…

A páchoz az összes többi alapanyagot egy tálban kikeverjük, beleforgatjuk a csirkeszárnyakat, alaposan összeforgatjuk, majd fóliával lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a húsdarabokat sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk, és 200 fokos sütőben, légkeverés mellett kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Ízlés szerinti körettel vagy csak magában, mártogatóssal kínáljuk a fűszeres, szaftos csirkeszárnyakat.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.