Írd be, mit keresel:

Csokipótló karob selymes smoothie-ban

A karob nem más, mint egy örökzöld, a szentjánoskenyérfa termése, pontosabban annak szárított és őrölt, porrá őrölt változata, természetesen édes, íze pedig a csokira emlékeztet, csak sokkal egészségesebb és kalóriaszegényebb.

Cookta - 2018.03.12.
Csokipótló karob selymes smoothie-ban

Ahogy a fa neve is elárulja, már a bibliai időkben is ismert és használt alapanyag volt, Keresztelő Szent János ennek a fának a tápláló, sötétbarna és édeskés termését ette sivatagi bolyongásai alatt. A karob hüvelyeinek húsa ehető, magjai nem, a szárított gyümölcshúst porítják, nagyon egészséges, tele van rosttal és antioxidánssal, nagyon alacsony a zsírtartalma, a kakaóhoz képest szinte elenyésző, és nem emeli meg a hirtelen a vércukorszintet, ezért fogyasztása cukorbetegeknek is előnyös. Jó tulajdonsága még, hogy ásványi anyagokban is bővelkedik, nagyon jó vasforrás, és jelentős mennyiségű E- és D-vitamin is van benne.

Nem szeretnénk senkit sem azzal álltatni, hogy a karobbal ugyanolyan csokis desszertek vagy italok készíthetőek, mint kakaóval, de ízben nagyon hasonló, és mivel természetesen édes, így cukrot sem kell használni mellé édesítésre. Aki szívesen kipróblná, kezdje ezzel a finom banános-karobos smoothie-val, ami egészséges reggelinek, uzsonnának is tökéletes.

Karobos smoothie

Hozzávalók 2 személynek:

  • 2 érett banán
  • 3 evőkanál karobpor
  • 2 dl (növényi) tej
  • granola, chiamag, friss gyümölcs a tetejére ízlés szerint

Elkészítés: A banánt egy turmixgépbe daraboljuk, hozzáadjuk a karobot és a tejet, simára turmixoljuk. Tálkákba öntjük, a tetejét ízlés szerint megszórjuk ropogós magokkal, müzlivel, granolával, megszórjuk friss gyümölccsel.

Ha meleg reggelire vágyunk, akkor forró tejjel készítsük, ha hígabbra, kortyolgatósra, akkor készítsül több folyadékkal.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.