Írd be, mit keresel:

Pirított tészta, a villámgyors egyedényes

A pirított tészta minden ázsiai étterem kínálatában szerepel, de többnyire nem túl izgalmas, leginkább szókás és olajos, így ha igazán jót akarunk, érdemes otthon elkészíteni. Nagyon egyszerű és villámgyors, egyetlen edényben elkészíthető - most egy brokkolis-garnélás változatot mutatunk.

Cookta - 2018.03.17.
Pirított tészta, a villámgyors egyedényes

Az ázsiai konyha népszerűsödésének köszönhetően nemcsak az éttermek szaporodnak és színesednek, hanem a boltok polcain az alapanyagok kínálata is bővül. Egyik remek "újdonság" az úgynevezett woktészta, ami egy speciális tojásos tészta, ami nagyon gyorsan, 3-4 perc alatt megfő, és készíthetjük ugyanabban a wokban is, amiben utána majd összepirítjuk a fűszerekkel és a többi belevalóval.

A pirított tésztába most brokkoli, kápia paprika és egy kis sárgarépa került, de különlegessé a garnéla tette, ami bár nem tartozik a legolcsóbb alapanyagok közé, de szuper fehérjeforrás, nem kell belőle sok, hamar átsül, és fokhagymával, gyömbérrel isteni finom, és mint ennél a villámgyors tésztánál is, az egész ételt nagyon jól feldobja.

Pirított tészta garnélával és zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 25 dkg woktészta
  • 25 dkg konyhakész garnélarák
  • 25 dkg brokkoli
  • 1 kápia paprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 3-4 evőkanál szójaszósz
  • ízlés szerint kevés csili
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés: Egy wokban bő vízet forralunk, sózzuk. Míg felforr, a brokkolit apró rózsákra vágjuk, a szárrészről a fásabb külsőt levágjuk, a zsenge belsejét is feldaraboljuk. A paprikát vékony csíkokra vágjuk, a sárgarépát meghámozzuk, és vagyon vékonyra csíkozzuk, vagy lereszeljük.

Ha forr a víz, a brokkolit és a woktésztát beletesszük, és időnként megkeverve 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük.

A wokba 2 evőkanál olajat öntünk, a paprikát, a répát és a garnélát rádobjuk, és kevergetve 3-4 percig pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az őrölt gyömbért és ízlés szerint csilit, átkeverjük, majd a brokkolis tésztát is hozzáöntjük, meglocsoljuk a szójaszósszal, és pár perc alatt kevergeve vagy ha tudjuk, rázva készre pirítjuk.

Azonnal tálaljuk, ízlés szerint meghinthetjük pirított szezámmaggal.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.