Írd be, mit keresel:

Csokis amerikai palacsinta, amivel nem lehet melléfogni

A pufi amerikai palacsinta nem véletlen olyan népszerű: egyszerű, gyors, könnyű és puha, ráadásul sokkal egyszerűbb vele bánni, mint a mi klasszikus, vékony tésztájú, könnyen szakadó vékony palacsintánknál, így bátran elkészítheti az is, akinek még nincs rutinja a konyhában.

Cookta - 2018.03.23.
Csokis amerikai palacsinta, amivel nem lehet melléfogni

Az amerikai palacsinta mindig jó ötlet: ráérős reggelire, desszertnek vagy uzsonnának is tökéletes, és ha egy kis kakaóporral és vaníliás cukorral megbolondítjuk a tésztát, igazán ellenállhatatlan, illatos tésztát kapunk. A könnyű tészta titka nem csak az, hogy kevés sütőport és szódabikarbónát teszünk bele, hanem az is, hogy pihentetjük egy kicsit sütés előtt, de a jó hír, hogy bekeverhető előre is, akár este, és másnap reggel csak sütni kell a kis pufók csodákat.

Ha előre elkészített tésztával dolgozunk, vagy a maradékot eltesszük, és a következő adagot csak később sütnénk, mert hogy csak frissen igazán finom, érdemes egy kis tejjel a természetesen besűrűsödött tésztát hígítani – hibátlan lesz így is!

Csokis amerikai palacsinta

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • csipet só
  • kevés vaj a sütéshez

Elkészítés: A száraz alapanyagokat – a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kézi habverővel laza habbá verjük. A tojássárgákhoz adjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, simára keverjük, majd a száraz keveréket és a tejet is hozzáadjuk, és sima masszává keverjük, végül lazán beleforgatjuk a tojáshabot.

A tésztát 30 percet pihentetjük, majd egy felforrósított serpenyőben mogyorónyi vajat olvasztunk, és 2 evőkanálnyi adagokban megsütjük a palacsintákat, oldalanként 1-2 perc alatt. Akkor fordítjuk meg, amikor a szélén már látszik, hogy pirul, a tetején pedig sok kis apró buborék jelenik meg.

Felkarikázott banánnal tálaljuk, kakaóporral meghintve, de ízlés szerint más gyümölccsel vagy dzsemmel tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.