Írd be, mit keresel:

Tojás „mimóza” módra, vacsorára saláta mellé vagy vendégvárónak

A mimóza egy pamacsos, puha és pomponos napsárga virág, ami a mediterrán régió kedvence, koratavaszi virágai melegséggel és színnel vidítják fel a szemet, ahogy a mimóza módra készülő tojás az ízlelőbimbókat. Egyszerű, de páratlanul finom, salátával egyszerű vacsorának, de vendégvárónak, sőt a húsvéti hidegtálra is remek választás.

Cookta - 2018.03.26.
Tojás „mimóza” módra, vacsorára saláta mellé vagy vendégvárónak

Az oeuf mimosa, vagyis mimóza-tojás (ejtsd: ő mimozá) egy francia klasszikus, a töltött tojás majonézes változata, ami nagyon egyszerű, csak tojás, friss és házi majonéz, némi zöldfűszer és ízesítő kell hozzá, egy kis salátával tökéletes könnyű vacsorának, de vendégváró falatnak is, húsvétkor a sonka mellé. A különlegessége a finoman áttört főtt tojássárga, ami nemcsak a töltelékbe, de a tojások tetejére is kerül, ettől lesz olyan bolyhos és pomponos, mint a mediterrán virág.

Az Amerikában élő francia séf, Bruno Albouze nagyon profin és meggyőzően készíti, hittel és elkötelezettséggel ezt az "egyszerű, de nagyszerű", házias, kiadós, egyszerű fogást, ami tényleg csak akkor jó, ha házi majonézzel készítjük, de ez is pár perc alatt megvan. Jöjjön a videó, alatta pedig a részletes recept.

Objektum doboz

Töltött tojás "mimóza" módra

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 1 teáskanál mustár
  • 2-3 evőkanál aprított snidling
  • A majonézhez:
  • 1 tojássárga
  • 1 teáskanál mustár
  • csipet só
  • frissen őrölt bors
  • 1,4 dl olaj
  • pár csepp citromlé vagy borecet

Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, hideg vízbe áttesszük, majd meghámozzuk, félbevágjuk, a sárgákat kivesszük, és egy egy sűrű szűrőn finomra áttörjük.

A majonézhez a nyers tojássárgát egy keverőtálba tesszük, hozzáadunk 1 teáskanál mustárt, egy jó csipet sót, frissen őrölt borsot, kézi habverővel elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk az olajat, mindig csak annyit, amennyit felvesz, amíg krémes, levegős majonézt kapunk, majd a végén pár csepp citromlevet és borecetet is hozzáadunk.

A majonézt és az áttört sárgák 2/3 részét összekeverjük, 1 teáskanál mustárt adunk hozzá, alaposan összekeverjük egy spatilával, majd finomra vágott snidlinggel ízesítjük. Habzsákba töltjük, és a főtt tojásfehérjékbe töltük, a félretett tojássárgával, aprított snidlinggel, kis csilipehellyel ízlés szerint meghintjük.

Friss salátával, pirítóssal vagy friss kenyérrel, de akár hidegtálra rendezve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.