A Nutella és a pizza külön-külön nagy kedvenc, de elsőre talán furcsának tűnhet a kettő kombinációja. Pedig nem más, mint kelt tészta és mogyorókrém párosa, bár tény és való, hogy pizzát leginkább sósan szoktunk készíteni. Ám biztosak lehetünk, hogy gyerekeket, kamaszokat és édesszájúakat lenyűgözhetünk a nutellás pizzával..

Édes pizzát akkor igazán jó készíteni, ha amúgy is pizzavacsorát tartunk, de gyerekzsúrra, társasozós, beszélgetős baráti alkalmakra is ideális. A tészta lehet nyugodtan ugyanaz, a csokis mogyorókrém eléggé megédesíti, és hogy ne legyen túl tömény és száraz, érdemes egy kis tejfölös mascarponéval megkenni sütés előtt, ez finoman meglágyítja a tésztát, és kissé ellenpontozza a Nutella töménységét.

Ez az a desszert, ami csakis frissen jó igazán, de jó forró sütőben hamar elkészül, és biztosan mindenki érdeklődve várja a sütő mellett a szokatlan, de nagyon ütős édes pizzát.

Nutellás-mascarponés pizza

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag porélesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dl meleg víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál só
  • A tetejére:
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • Nutella ízlés szerint

Elkészítés: A tésztához az élesztőt, a cukrot és a meleg vizet összekeverjük, és 10 percre félretesszük. Ha már pezseg, hozzáadjuk az olajat és a sót, a liszthez öntjük, és elektromos robotgép dagasztókarjával kidolgozzuk, majd olajos kézzel gombóccá formázzuk, tálba tesszük, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen legalább 30 percet kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kicsit átdolgozzuk, ízlés szerint kisebb vagy nagyobb gombócokká formázzuk, majd egyenként vékony körlappá nyújtjuk. A vaníliás cukorral és a tejföllel kikevert mascarponéval megkenjük, és tepsibe téve 220 fokos sütőbe toljuk, és 8-10 perc alatt megsütjük.

Közben a Nutellát vagy házi mogyorókrémet mikróban vagy gőz föltött kissé meglágyítjuk, és a pizzákat ízlés szerint meglocsoljuk vele. Azon melegükben szeletelve tálaljuk.