Írd be, mit keresel:

Amerikai krumplikrokett – filléres finomság egyszerűen

Az egyik legnépszerűbb amerikai étel, olcsó, egyszerű és nagyon finom, snack és köret is lehet, és fura módon nem terjedt el nagyon máshol. Ez nem más, mint a tater tots, amolyan ropogósra sült krumplikrokett, és a gyerekektől a felnőttekig mindenki imádja.

Cookta - 2018.04.17.
Amerikai krumplikrokett – filléres finomság egyszerűen

Aki a tengerentúlon jár, nem kerülheti ki, gyorséttermekben, utcai árusoknál frissen sütve, de előkészítve, fagyasztott változatban is kapható ez a krumplipuffancs, ami valójában szükségmegoldásból született, de mára kihagyhatatlan klasszikus lett. A hasábburgonya vágásakor leeső krumplidarabok megmentésére, feldolgozására találták ki ezeket a krumplipuffancsokat a gyorséttermek, de akkora sikert arattak, hogy ma már önállóan is készül, és a legnépszerűbb streed food lett.

Igazán hálás étel ez a falatnyi krumplikrokett, filléres finomság, egyszerű és változatosan fűszerezhető, kívül ropogós, belül krémesen lágy. A mi krokettünktől annyiban tér el, hogy félig főtt krumplival készül, egészen kevés liszt kell csak hozzá, némi fűszer, és már lehet is formázni, sütni.

Amerikai krumplikrokett – tater tots

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • olaj a sütéshez
  • só, bors

Elkészítés: A krumplikat meghámozzuk, ha nagyobbak, félbevágjuk, és hideg vízben feltesszük főni, sózzuk, és forrástól számítva 6 percig főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.

A félig főtt krumplikat durva sajtreszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, a fokhagymát és a kakukkfüvet, összedolgozzuk, majd a masszából kis hurkákat hengergetünk.

Egy edényben bő olajat forrósítunk, és szűrőkanál segítségével a kis krumplipuffancsokat az olajba tesszük, 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük, majd a szűrőkanállal kiemelve jól lecsöpögtetjük, és konyhai papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Melegen tálaljuk köretknt, vagy önmagában is ehetjük ketchuppal, bármilyen mártogatóssal.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.