Írd be, mit keresel:

A diétás is lehet isteni: mangós-mogyorós hússaláta

Egyszerű, de különleges, gyorsan elkészül, kimondottan alakbarát, mégsincs diétás jellege a thai konyha egyik klasszikusának, a mangóval, mogyoróval és sült marhasteakkel készülő salátának. Frissítő, izgalmas, és nagyon jó alternatíva lehet, ha már unjuk a klasszikus salátákat.

Cookta - 2018.04.26.
A diétás is lehet isteni: mangós-mogyorós hússaláta

Ünnepi fogásnak is beillik, de gyors, diétás ételként is remek ez a gyümölcsös-húsos saláta, amiben tökéletes összhangban van az omlósra sült steak, a friss zöldek, a zamatos mangó, és kimondottan izgalmassá teszi a ropogós földimogyoró. Nagyon gyorsan előkészíthető és összeállítható a saláta és az öntet is, amíg a hús sül, majd pihen, mert ez utóbbi a titka annak, hogy egy steak igazán omlós legyen.

Marhahússal autentikus ez a recept, de akár kacsamellel, pénztárcabarátabb változatban csirkemellel is elkészíthető természetesen, az öntetbe kerülő csili mennyiségét pedig ízlés szerint mindenki magának állítsa be úgy, hogy kellemesen csípős legyen.

Mangós-mogyorós hússaláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg marhahús szeletekre vágva
  • 2 evőkanál szezámolaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 mangó
  • 2 szál újhagyma
  • 4 marék salátakeverék – rukkola, bébi spenót, madársaláta vagy más
  • maréknyi sós földimogyoró
  • só, bors

Az öntethez:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csilipaprika
  • 1 teáskanál méz
  • 1 lime leve
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál szezámolaj

Elkészítés: A hússzeleteket meglocsoljuk a szezámolajjal és a szójaszósszal, ha van időnk, érdemes egy kicsit pácolódni hagyni, de azonnal is süthetjük. Ehhez egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, a hússzeleteket oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük, majd egy tányérra kiszedjük, alufóliával letakarjuk, és 10 percet pihentetjük.

Közben a salátához az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a mangót meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. Az öntethez a fokhagymát meghámozzuk, a csilit kicsumázzuk, és nagyon finomra összevágjuk. A mézet, a lime kifacsart levét, a szójaszószt és a szezámolajat összekeverjük, hozzáadjuk a csilit és a fokhagymát. A salátakeveréket tálba tesszük, hozzáadjuk az újhagymát és a mangót, az öntettel összeforgatjuk, majd megszórjuk a mogyoróval.

A pihentetett hússzeleteket sózuk, botsozzuk, csíkokra vágjuk, és a kiporciózott saláta tetején elosztjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.