Írd be, mit keresel:

Mesés matchás muffin – nagyon zöld süti egyszerűen

A matcha, a japánok egyik kedvelt teaféléje az elmúlt években hatalmas érdeklődésnek örvend, és nem csak teaként, de matcha latteként tejes változatban is, sőt fagylaltként és sütemények ízesítőjeként is egyre több helyen találkozhatunk vele, nem véletlenül, ugyanis nagyon finom.

Cookta - 2018.04.29.
Mesés matchás muffin – nagyon zöld süti egyszerűen

A matcha tea egy extra zöld, por alakban kapható tea, ami nagyon sok antioxidánst és klorofilt tartalmaz, édeskés-kesernyés íze nagyon különleges, és desszertekbe téve is nagyon jól érvényesül. Mivel egészen finom őrlemény, tökéletesen elkeveredik az ételbe téve, és nemcsak ízeivel, de szép zöld színével is különlegessé teszi, ha például sütemény tésztájába keverjük.

A matchával most egy nagyon puha és illatos muffin készült, a tea mellett szintén zöld pisztácia került még bele, valamint egy kis fehér csoki, isteni finom és nagyon izgalmas ízkombináció, a tészta pedig rém egyszerűen összeállítható, és a sütéssel együtt is fél óra alatt megvannak a különleges kis muffinok.

Matcha teás muffin pisztáciával és fehér csokival

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1 púpozott evőkanál matcha tea
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor + a tetejére
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • maréknyi pisztácia

Elkészítés: A lisztet, a matcha port, a sütőport, a szódabikarbónát és a csipetnyi sót egy tálban összekeverjük. A tojásokat egy másik tálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, és simára keverjük, majd a tejet és az olvasztott vajat is hozzáadjuk, elkeverjük, majd a nedves és száraz keveréket összeöntjük, simára keverjük. A pisztáciát és a fehér csokit felaprítjuk, beleforgatjuk a masszába, majd papírkapszlikkal bélelt muffinformákba elosztjuk a tésztát úgy, hogy a 3/4-ig legyenek, majd a tetejüket meghintjük kevés kristálycukorral.

A tepsit 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 20-22 perc alatt megsütjük a muffinokat, tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsültek-e. A sütőből kivéve pár percet pihentetjük, majd a formából kivéve, rácsra téve hagyjuk kihűlni a muffinokat.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.