Írd be, mit keresel:

Csokis-zabpelyhes energiaszelet házilag, sütés nélkül

A csokoládé önmagában is értelmezhető energiaszeletként, de egy kis zabpehellyel és egészséges magokkal felturbózva még hatékonyabb, mivel így fehérjét és jótékony rostokat is tartalmaz. A bolti változatoknál sokkal egészségesebb és finomabb, ha mi magunk otthon elkészítjük, ráadásul tényleg pofonegyszerű.

Cookta - 2018.05.01.
Csokis-zabpelyhes energiaszelet házilag, sütés nélkül

Sportolás előtt vagy után, tanulás közben vagy két étkezés között, amikor egy kis plusz lendületre van szükségünk, nagyon klasszul felpörgeti az embert ez a csokis energiaszelet, amit a hozzáadott olajos magvak és a zabpehely miatt a szervezet progresszíven, vagyis fokozatosan dolgoz fel. Sütés nélkül készül, percek alatt összeállítható, kis dobozba vagy fóliába csomagolva könnyen magunkkal vihetjük, és hűtőben hosszan eltartható.

A zabpelyhet és a magokat olvasztott csoki és narancslé fogja össze, fahéj, vanília és reszelt narancshéj ízesíti, elképesztően finom, és édesítésként itt csak kevés méz került bele, de ez kiváltható agavé- vagy juharsziruppal, vagy akár pépesített, puha datolyával is.

Csokis-zabpelyhes energiaszelet

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 dl narancslé
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 10 dkg zabpehely
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg mandula, dió, mogyoró – akár vegyesen
  • 5 dkg tökmag
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • csipet só

Elkészítés: A csokoládét összetördeljük, tálba tesszük, hozzáadjuk a mézet és a narancslevet, hozzáreszeljük a narancs héját, és fóliával lefedve mikróban 800 Watton 2,5 percet melegítjük – vagy gőz fölött összeolvasztjuk -, majd hozzáadjuk a vanília-kivonatot, és összekeverjük.

Közben a zabpelyhet késes roborgépben kissé összeaprítjuk, tálba öntjük. A csonthéjasokat és a tökmagot is összemixeljük, ízlés szerint apróbbra vagy durvábbra, és a zabpehelyhez adjuk a kakaóporral, a fahéjjal, a kókuszreszelékkel és egy csipet sóval, összekeverjük szárazon, majd hozzáöntjük a csokis keveréket is, és egy spatulával összekeverjük.

Egy kisebb tepsit vagy sütőtálat frissen tartó fóliával kibélelünk, beleöntjük a masszát, nagyjából elsimítjuk, majd befedjük frissen tartó fóliával, és pohár talpával egyenletesen lenyomkodjuk mindenhol. Hűtőbe tesszük 3-4 órára, hogy kellően megdermedjen, majd a fóliából kivéve ízlés szerinti darabokra vágjuk.

Hűtőben, dobozba téve sokáig eláll, gyors nassnak is tökéletes, de sportolás előtt, után is ideális finom energialöket.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.