Írd be, mit keresel:

5 módszer, ami segít kevesebb húst enni

A vegetáriánizmus jó módszer a környezettudatosság útján, de vannak, akiknek a szervezete kimondottan kívánja a húst. A mértéktelen húsfogyasztás viszont nagyon káros a bolygóra nézve. Itt is az arany középút a megoldás, ami kevesebb húsfogyasztást jelent – ehhez adunk most tippeket!

Cookta - 2018.05.02.
5 módszer, ami segít kevesebb húst enni

Állj át a növényi fehérjére!

A húsevés egészségügyi szempontból azért fontos, mert a húsokból könnyedén fehérjét nyerhetünk, ami nagyon fontos a szervezet számára. Növényi eredetű ételekből is kaphatunk azonban megfelelő mennyiségű fehérjét: a tofu, a szója, a tejtermékek, a gomba és a magvak mind tartalmaznak proteint.

Főzz levest!

A húsmentes ételek sokszor kevésbé laktatóak, mint a húsos társaik, nagyon sok embernek ezért hiányzik a tányérról az állati fehérje. Ha te is így érzel, a húsmentes napodon legyen kétfogásos az ebéd, és készíts egy nagy adag zöldséges levest, ami eltelít a második fogás előtt!

Tanulj új recepteket!

A vegetáriánus ételek egyáltalán nem unalmasak – nem csak salátát és üres kenyeret jelent, ha úgy döntünk, 1-1 napra búcsút mondunk a húsnak. Nézz utána neten, milyen ízletes és különleges ételeket lehet főzni hús hozzáadása nélkül is, a Cookta oldalán is rengeteg húsmentes receptet találsz.

További 2 húsmentes hasznos tipp >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.