Írd be, mit keresel:

Fetás-fokhagymás sült spárga, a tökéletes tavaszi vacsora

A spárga igazi szezonális zöldség, csak frissen finom, úgy viszont nagyon, érdemes hát kihasználni azt a néhány hetet, amikor kapható. Egészséges és kalóriaszegény, és ha zöld spárgát választunk, azt hámozni, tisztítani sem kell, és 15 perc alatt tökéletes fogás varázsolható belőle.

Cookta - 2018.05.02.
Fetás-fokhagymás sült spárga, a tökéletes tavaszi vacsora

A sült spárga zseniálisan finom, ugyanakkor pofonegyszerű módja a spárga elkészítésének, köretnek is tökéletes egy szelet sült hús vagy hal mellé, de húsmentes változatban feta sajttal és tükörtojással sem utolsó. Nemcsak azért szeretjük ezt a változatot, mert pikk-pakk összeállítható, hanem azért is, mert a sütőben roppanósan puhára sül, minden aroma a zöldségben marad, és még intenzívebbé válik a semmihez sem hasonlítható spárgaíz.

Ehhez az alakbarát fogáshoz mindenképpen érdemes zöld spárgát választani, ezt hámozni sem kell, csak a spárgaszárak alját kell letörni úgy, hogy a szár alsó részénél hajlítani kezdjük, pont ott fog eltörni, ahol kezdődik a fás rész, majd összeforgatni egy kis fűszeres páccal, és mehet is a sütőbe. Most fokhagymás-citromos páccal készült, egy kis fetával, kalóriaszegény, fehérjedús, igazi diétás és csodásan finom fogás.

Fokhagymás-fetás sült spárga

Hozzávalók 2 személynek:

  • 50 dkg zöld spárga
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • kevés csili ízlés szerint
  • kevés olívaolaj
  • 10 dkg feta vagy krémfehér sajt
  • 2 tojás
  • só, bors

Elkészítés: A spárgák vastagabb végeit meghajlítva letörjük a fás részt. A fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd egy késes robotgépbe tesszük, hozzáreszeljük a citrom héját, hozzáfacsarjuk fél citrom levét, kevés csilivel és a morzsolt oregánóval ízesítjük, 4 evőkanál olívaolajat adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, és összemixeljük.

A spárgát egy sütőpapírral fedett tepsibe tesszük, meglocsoljuk a fokhagymás páccal, majd kézzel alaposan összeforgatjuk, a tetejére morzsoljuk a sajtot, és 200 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 10-15 perc alatt megsütjük.

Közben a tojásokat tükörtojásnak megsütjük, ezzel tálaljuk a fetás-fokhagymást sült spárgát, a maardék fél citrom levével ízlés szerint meglocsolhatjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.