Írd be, mit keresel:

Tonhalas tészta nagyon zölden és egyszerűen, 15 perc alatt

Egy laktató és finom fogást akkor is megérdemlünk, ha nincs épp időnk hosszasan tüsténkedni a konyhában, és szerencsére ma már sok segítségre lelünk előkészített és félkész alapanyagok formájában. A száraztészta, a fagyasztott zöldség és a konzerv tonhal például tökéletes kombinációt alkothatnak, amivel isteni finom egytálételt rittyenthetünk 15 perc alatt.

Cookta - 2018.05.03.
Tonhalas tészta nagyon zölden és egyszerűen, 15 perc alatt

Egyetlen edényben elkészíthető, friss, zöldséges, krémes és nagyon egyszerű fogás a zöldbabbal, zsenge cukkinivel, újhagymával és tonhallal készülő penne, zöldfűszerek és citrom teszi frissé, tejszín selymessé. Zöldbab olyan ritkán kerül a tányérunkra, pedig fagyasztva bármikor beszerezhetjük kiadós alapanyagként, pár perc alatt elkészül, kalóriaszegény és nagyon egészséges, akár a cukkini, és ha a konzerv tonhalból a natúr lében, vagyis sós vízben eltett változatot választjuk, akkor már rengeteg kalóriát spóroltunk, még akkor is, ha tésztaételről, ráadásul tejszínes fogásról van szó.

Zöldbabos-tonhalas penne

Hozzávalók:

  • 40 dkg penne tészta
  • 25 dkg (fagyasztott) zöldbab
  • 1 kis cukkini
  • 2 szál újhagyma
  • 1-1 evőkanál aprított petrezselyem, bazsalikom, kapor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 citrom
  • 1 konzerv tonhal natúr lében
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: Egy edényben vizet teszünk fel melegedni, közben az újhagymát és a cukkinit megtisztítjuk, a cukkinit hosszában kettévágjuk, majd az újhagymával együtt felszeleteljük. A zöldfűszereket finomra vágjuk.

Ha forr a víz, megsózzuk, beletesszük a tésztát, a cukkonit és a fagyasztott zöldbabot, és a tészta csomagolásán feltüntetett időnél 1-2 perccel rövidebb ideig főzzük, majd leszűrjük. Közben a tonhalat felbontjuk, szűrőbe öntve hagyjuk lecsöpögni.

A tészta főzőedényébe 1 evőkanálnyi olajat öntünk, rádobjuk az újhagymát, 1 perc múlva hozzáadjuk a tonhalat, ráfacsarjuk a citrom levét, hozzányomjuk a fokhagymát, átforgatjuk, majd felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket, majd a leszűrt zöldséges tésztát, és idónként megkeverve 2-3 perc alatt addig főzzük, amíg a tészta beszívja a szósz javát, majd azonnal tálaljuk, ízlés szerint parmezánt vagy más sajtot reszelünk a tetejére.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.