Lehet, hogy a séfek többsége férfi, de a cukrászszakmát jelenleg a nők uralják. Közülük is az egyik legismertebb Christina Tosi, akinek a fantáziája nem áll meg a sznob alapanyagoknál: a kis sós perec, a különböző ízesítésű gabonapelyhek, a színes cukordara mind olyan alkotóelemek, amelyek a cukrászatát egyedivé és különlegessé teszik.

A családjában mindenki sütött: a nagymama, a nagynénik, az édesanyja. A sütés a női lét alapja volt, a konyhában összekapcsolódott a múlt, a jelen és a jövő, a család asszonyainak támogató légkörében mégis furcsa volt az a lány, akinek minden mindegy volt, ha az ízekről volt szó. A barna cukros majonéz kukoricacsipsszel vagy a salátaöntetes bab számára teljesen természetes választások voltak.

Objektum doboz

Emellett nagyon válogatós is volt: sokáig többnyire hot dogon, pizzán, mac and cheese nevű soksajtos tésztán élt. Később reggelire, de volt, hogy ebédre és vacsorára is édességet evett. Harminc éves elmúlt (most 37 éves), amikor először gondolt arra, hogy változtat az étkezési szokásain, kevesebb cukrot visz a szervezetébe és többet fog futni.

Hogyan egyeztethető ez össze a karrierrel és a sikerrel, amely nem is jött olyan egyértelműen? Christinát elnézve, nem is olyan nehezen. Pedig él-hal az édességért, a sütés az élete. A családja nem is gondolta volna, hogy egyszer sztár lesz a lányból...

A cukrász történetét és desszertkreációit itt találjátok >>

Objektum doboz