Írd be, mit keresel:

Fűszeres fetakrém, a görögös körözött

Egy gyors, egyszerű és finom házi szendvicskrém mindig jól jön a változatosság kedvelőinek, de a szép időben, amikor kezdődik a kerti partik és piknikek időszaka, különösen hasznosak is a pikk-pakk összedobható kencék, amik mártogatósnak vagy szendvicsekbe is jól működnek. A görögök paprikás fetakrémje pont ilyen, isteni és nagyon jól is variálható.

Cookta - 2018.05.16.
Fűszeres fetakrém, a görögös körözött

A tirokafteri könnyen rokonítható a mi körözöttünkkel, csakhogy az ő jellegzetes alapanyagaikkal készül, fetával és görög joghurttal juhtúró vagy túró és tejföl helyett, és amit egy kis csili és fokhagyma fűszerez. Több változata létezik, van, ahol sült paprikát is tesznek bele, de gazdagítható aprított olajbogyóval vagy kaprival is, fűszerként pedig kerülhet bele még oregánó.

A mediterrán országban elsősorban előételként, vagy a sokféle falatkából álló étkezés, az úgynevezett mezze részeként fogyasztják frissen sült pitával, de kínálható hasábokra vágott zöldségekkel, uborkával, répával, karalábéval szárzellerrel vagy sós keksszel, grissinivel, sőt tehetjük szendvicsbe vagy hamburgerbe is majonéz helyett, de grill vagy sült húsok mellé mártásnak is isteni.

Tirokafteri – görög körözött

Hozzávalók:

  • 20 dkg feta vagy krémfehér sajt
  • 10 dkg görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 friss csilipaprika

Elkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, és a csilivel együtt vékonyan felszeleteljük. Késes konyhai robotgépbe tesszük, hozzáadjuk az olajat, és egészen pépesre összemixeljük – de akár egy mozsárban is krémesre törhetjük.

A sajtot villával alaposan összetörjük, hozzáadjuk a görög joghurtot és a csilis-fokhagymás keveréket, és alaposan összekeverjük. Ízlés szerint készíthetjük kissé hígabbra is, még egy kis joghurt hozzáadásával.

Friss kenyérrel, pitával vagy hasábokra vágott zöldségekkel tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.