Írd be, mit keresel:

Pestós tészta – a legegyszerűbb étel picit felturbózva

A pestós tészta a világ legegyszerűbb és leggyorsabb étele, különösen akkor, ha kész alapanyagokból dolgozunk, és bár így is nagyon finom, érdemes egy kicsit felturbózni és változatossá tenni, ha gyakori vendég az asztalunkon.

Cookta - 2018.05.19.
Pestós tészta – a legegyszerűbb étel picit felturbózva

Pestót készíteni nem ördöngösség, csak egy turmixgép vagy mozsár és jóféle alapanyagok kellenek hozzá, de abban nyilván mindenki egyetért, hogy sokkal egyszerűbb és gyorsabb leemelni egyet a boltban, ráadásul ma már egész jó áron és sokféle fajta kapható, egészen jó minőségben. De ha már a praktikus kész változatot választjuk, míg megfő a tészta, addig előkészíthetünk néhány pluszt, amitől izgalmasabb lesz ez az egyszerű tésztaétel.

Más tészta

Ha lehet, variáljuk a tészták formáját, próbáljunk ki a klasszikus penne, fusilli, szarvacska és spagetti mellett másokat is, ha szembejönnek bevásárláskor, pakoljuk a kosarunkba. Lehet, hogy ugyanaz az alap, de nem csak a szánk, hanem a szemünk is "eszik", a változatosság pedig gyönyörködtet.

Más pesto

A leggyakoribb genovai zöld, bazsalikomos pesto mellett rengeteg változat létezik, aszalt paradicsomos, ricottás, sült paprikás, de medvehagymás, petrezselymes, rukkolás változatok is léteznek, sőt akár készíthetjük magunk is. Egy kis tejszínnel átkeverve remek instant tésztaszósz bármelyik, de gazdagíthatjuk egy kis ricottával, túróval is, így sem igényel főzést, mégis más – és gazdagabb ízben, textúrában.

Egy kis plusz

Míg fő a tészta, van pár perc előkészíteni néhány extra belevalót, de az extra itt nem a különlegeset jelenti, hanem olyat, ami egy kis pluszt ad az ételnek. Lehet ez egy marék mogyoró, dió, mandula, pár szem aszalt paradicsom, 2-3 evőkanálnyi kapribogyó, olajbogyó, pár marék friss zöld, bébi spenót vagy rukkola, 2 szál felkarikázott újhagyma, nem kell nagy dolgokra gondolni, mégis szintet emelnek a pestós tészta élvezeti értékén! 😉

Pestós tészta aszalt paradicsommal, mogyoróval és rukkolával

Hozzávalók:

  • 40 dkg strozzapreti vagy más tészta
  • 2 dl tejszín
  • 4 evőkanál medvehagymás vagy más pesto
  • 6-8 aszalt paradicsom és kevés a fűszeres olajából
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy marék sós mogyoró
  • 4 marék rukkola
  • parmezán sajt ízlés szerint
  • só, bors

Elkészítés: A tésztához vizet forralunk, amikor forrni kezd, sózzuk, beletesszük a tésztát, és a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük, majd leszűrjük.

Közben az aszalt paradicsomot apróra kockázzuk, , majd a tészta főzőedényébe 1 evőkanálnyit öntünk a paradicsom fászeres olajából, hozzáadjuk a tejszínt és a pestót, belereszeljük a fokhagymát, elkeverjük, 1 percet forraljuk, míg sűrűsödni kezd, hozzáadjuk az aszalt paradicsomot és a tésztát, alaposan átforgatjuk.

A tésztát tányérokba szedjük, megszórjuk a mogyoróval, parmezánt reszelünk rá, rukkolát teszünk a tetejére, 1-2 teáskanál olívaolajjal vagy az aszalt paradicsom fűszeres olajával meglocsoljuk, frissen őrölt borsot őrölünk rá, tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.