Írd be, mit keresel:

Citromos-mákos zabkása – igazi sütiélmény reggelire

Ez a zabkása egy igazi álom, olyan finom, mint egy desszert, mégis egészséges, pofonegyszerű és nagyon jól variálható. A tavaszi-nyári időszakban nagyon jólesően frissítő, köszönhetően a citromnak, a fogak alatt pedig izgalmasan roppan a mák. Bármilyen gyümölccsel mennyei!

Cookta - 2018.05.23.
Citromos-mákos zabkása – igazi sütiélmény reggelire

Igazi álomreggeli ez a zabkása, pedig nincs benne semmi különleges alapanyag, csak éppen a jól bevált citrom-mák páros kapja a főszerepet. Ahogy süteményben is mindig jól passzolnak egymáshoz, így a zabkását is új szintre emelik. Érdemes este bekeverni, így reggel már csak egy kis friss gyümölcs kell a tetejére, és indulhat is a nap egy sütire hajazó zseniálisan egyszerű és isteni reggelivel.

Bármilyen gyümölcs illik hozzá, most friss eper és banán került hozzá, ez utóbbival csökkenthető az édesítő mennyisége, kiadósabb és laktatóbb, egészen ebédig kitart, az eper pedig szezonban kihagyhatatlan, de bármilyen friss vagy fagyasztott gyümölccsel kiváltható.

Citromos-mákos zabkása

Hozzávalók 2 személynek:

  • 2 dl finomabb szemcséjű zabpehely
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanál egész mák
  • 1 evőkanál lenmag
  • 1 marék mazsola
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 20 dkg (növényi) joghurt
  • 2 evőkanál agavé- vagy juharszirup, esetleg méz
  • 1 banán és maréknyi eper – vagy ízlés szerint más gyümölcs a tetejére

Elkészítés: A zabpelyhet a vízzel, a mákkal, a lenmaggak, a mazsolával, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, valamint a vaníliakivinattal egy tálkában vagy befőttes üvegben összekeverjük. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap a joghurttal és a kiválasztott édesítővel átkeverjük, és a felaprított gyümölcsökkel megszórva tálaljuk, fogyasztjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.