Írd be, mit keresel:

Epres-vaníliás jégkrém egészségesen, görög joghurttal

A jégkrémben az a jó, hogy egyszerű elkészíteni, és utána bármikor rá lehet járni, ha édességet kívánunk, mert jól elvan a fagyasztóban. Ha pedig egészségesebb változatot készítünk, akkor tényleg bűntelenül kényeztethetjük magunkat és szeretteinket - mint ezzel a vaníliás-epres változattal.

Cookta - 2018.05.24.
Epres-vaníliás jégkrém egészségesen, görög joghurttal

Visszavonhatatlanul beindult a fagyiszezon, a boltok hűtőládái tele vannak mindenféle ízű és márkájú fagyikkal és jégrémekkel, de ha igazán jót akarunk magunknak, akkor érdemes otthon készíteni, mert házilag egyrészt nem rakunk bele adalékokat, színezőket és aromákat, másrészt egy csomó kalóriát is megspórolhatunk magunknak, ha például sovány görög joghurttal és friss gyümölccsel készítjük.

Az alábbi vaníliás-epres változat nem cukormentes, de nem is kerül bele sok édesítő, abból is máz és barna cukor, de akár más természetes alternatív édesítő is használható hozzá. Nagyon egyszerű, csak egy turmix kell hozzá, és pár perc múlva már tölthetjük is a házi jégkrémeket a formába… Most rétegezve készült, de akár lazán össze is keverhető a kettő, kinek hogy tetszik jobban, és természetesen más gyümölcs is használható hozzá, de szezonban ki tudna ellenállni az illatos, aromás epernek? 😉

Epres-vaníliás jégkrém

Hozzávalók:

  • 30 dkg görög joghurt
  • 10 dkg méz
  • 1/2 dl víz
  • 2 teáskanál vanília-kivonat
  • 30 dkg eper
  • 5 dkg barna cukor

Elkészítés: Az epret megmossuk, kicsumázzuk, hozzáadjuk a barna cukrot, és botmixerrel vagy turmixgépben pépesítjük.

A görög joghurtot a mézzel, a vanília-kivonattal és a vízzel szintén összemixeljük.

A legegyszerűbb, ha csőrős mérőpoharat használunk, vagy a turmixból öntjük direkt a kétféle keveréket jégkrémformába, egymás után felváltva, majd pálcikát szúrunk bele, és fagyasztóba téve 6 órát fagyasztjuk, majd a formákból kivéve kínáljuk, fogyasztjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.