Írd be, mit keresel:

Mini margherita pizza lisztmentesen, kis csalással

Nem igazi pizzáról van szó, hiszen a tésztát padlizsán váltja ki, de ránézésre hasonló, sokkal egészségesebb, összességében pedig nagyon finom, diétás, ráadásul nagyon egyszerű is, salátával főételnek, önmagában falatkának is ideális partira, vendégvárónak.

Cookta - 2018.05.24.
Mini margherita pizza lisztmentesen, kis csalással

Egészséges, egyszerű és nagyon finom, a pizza testvérének is nevezhetjük, elkerülve a tésztát, így a lisztet, a dagasztást, kelesztést és nyújtást is, ráadásul jóval kalóriaszegényebb, gluténmentes és sokkal gyorsabb is. A zöldségeket – és főleg a mostoha padlizsánt – nem kedvelőknek is meglepetést okozhat ez a mini pizza.

Itt a legegyszerűbb változatban készült, margherita-módra, csupán paradicsommal és mozzarellával, vega változatban, de sonka, szalámi, húsfalatka, konzerv tonhal vagy bacon is pakolható rá, illetve bármi, amit a kedvenc pizzánkra tennénk.

Padlizsános mini pizza

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 1/2 konzerv hámozott paradicsom
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál morzsolt oregánó
  • 1 golyó mozzarella
  • 1 marék koktélparadicsom
  • maréknyi friss bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és 1 evőkanál olívaolajon egy serpenyőben megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük az oregánóval, ízlés szerint kis csilit is adhatunk hozzá, majd botmixerrel pépesítjük.

Közben a megmosott padlizsán szárrészét levágjuk, 1 centis karikákra vágjuk, sütőpapírral fedett tepsibe rakjuk, 2 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk, majd ecsettel átkenük, és 180 fokos sütőben légkeverés mellett 10 percet elősütjük. Közben a koktélparadicsomot és a mozzarelát felkockázzuk.

Az elősütött padlizsánkarikákat megkenjük a paradicsomszósszal, elosztjuk rajtuk a mozzarellát és a paradicsomot, ízlés szerint fűszerekkel, feltétekkel gazdagíthatjuk, majd még 10 percre vosszatoljuk a sütőbe.

Salátával főételként, magában falatkának is kínálhatjuk friss bazsalikommal meghintve – egyszerű, alakbarát, gyors és isteni!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.