Írd be, mit keresel:

Könnyű gnocchi házilag, krumpli helyett ricottával

A gnocchi klasszikusan készítve nem más, mint krumplinudli, csakhogy létezik az olaszoknál ricottás változatban is, amiben nincs burgonya, így sokkal lágyabb és könnyebb, csupa sajt, ráadásul gyorsabb is házilag elkészíteni.

Cookta - 2018.05.26.
Könnyű gnocchi házilag, krumpli helyett ricottával

A gnocchi vitathatatlanul az egyik leggyorsabb étel, ha készen vett tésztával dolgozunk, de ezzel a ricottás változattal házilag is pakk-pakk elkészíthető. Csak ricotta, liszt, tojás és reszelt parmezán kell hozzá, egy turmixgépben összeállítható, utána már csak formázni kell lisztezett munkafelületen, de így is megvan annyi idő alatt, míg a főzővíz felforr, és ez a ricottás változat biztosan nem lesz fojtós, kemény.

Az egyetlen dolog, amire érdemes figyelni, hogy a ricotta száraz legyen, vagyis ne álljon vízben. A gyártók gyakran trükköznek a vizesebb ricottával, így a töltősúly megvan, csak kicsit kevesebb ricottánk van, amiről a vizet le kell önteni… Ha ilyen ricottánk van, azt szűrőben csöpögtessük le!

A ricottás gnocchihoz most egy villám spenótos-tejszínes szósz készült, selymes és lágy, és percek alatt elkészíthető ez is!

Ricottás gnocchi tejszínes spenóttal

Hozzávalók:
A gnocchihoz:

  • 35 dkg ricotta
  • 1 tojás + 1 tojássárga
  • 6 dkg reszelt parmezán sajt
  • 10 dkg liszt + a formázáshoz

A mártáshoz:

  • 2 dl tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg reszelt parmezán
  • 1 csomag bébi spenót
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • kevés reszelt szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés: Egy lábasban bő vizet teszünk fel melegedni. Közben a gnocchihoz a reszelt parmezánt, a ricottát, a tojást és a sárgát, a lisztet és egy jó csipet sót egy turmixgépbe tesszük, és az egészet összemixeljük, amíg nagyjából összeáll, majd egy alaposan lisztezett felületre öntjük, és kézzel pár perc alatt összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk, lisztezev rudakká sodorjuk, majd egy késsel feldaraboljuk, egyenként egy kicsit megsodorjuk.

Ha felforrt a víz, sózzuk, és a gnocchikat beletesszük, majd ha feljöttek a víz felszínére, 3 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük, lecsöpögtetjük, félretesszük.

Közben a mártáshoz egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, rádobunk 1 gerezd megroppantott fokhagymát egészben, majd a bébi spenótot, és időnként megkeverve hagyjuk összeesni. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk hozzá, felöntjük a tejszínnel, majd a reszelt parmezánt is hozzáadva összekeverjük, és pár perc alatt sűrűsödésig főzzük.

A fokgymát kidobjuk a mártásból, a gnocchit hozzáöntjük, finoman összeforgatjuk vagy összerázzuk, 1-2 perc alatt összeforraljuk, és azonnal tálaljuk. Extra parmezánt, salátát kínálhatunk mellé…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.