A frappuccino a Starbucks találmánya, pontosabban dehogyis... A zseniális név igen, ami mindenkit a görög hűsítő italra, a frappéra, és a világszerte legnépszerűbb kávéra, a cappuccinóra emlékeztet. A trükk annyi, hogy bár az eredeti ilatok kávéval készülnek, a nemzetközi kávélánc mégsem mindig használ hozzá kávét, ami amúgy a védjegye.

A frappuccino mára a jeges turmixok szinonimájává vált, a lánc terjedésével mára szinte az egész világ tudja, hogy a frappuccino egy édes és selymesen krémes, desszertnek is beillő ital, ami mindenkit elcsábít, és évről évre új ízekkel rukkolnak elő, hogy lenyűgözzék és egy kis édes bűnözésre elcsábítsák a vendégeiket. Annyira egyébként nem is bűnözős ital, otthon készítve ráadásul sokkal olcsóbb, nincs benne se túl cukros szirup, se aromaanyag, és nem is kidobandó műanyagpohrban tálaljuk, úgyhogy többszörösen is hajrá!

Készítsük uzsonnára, a délutáni kávé helyett vagy csajos dumapartihoz, a jeges turmix jó időben mindig sikert arat, olyan, mint egy ínycsiklandó desszert, de szempillantás alatt elővarázsolható. Most egy epres, egy zöldteás és egy kávés változat következik, a tej növényi tejekkel, a cukor alternatív édesítőkkel is helyettesíthető!

Epres frappuccino

Hozzávalók: 10 jégkocka, 2,5 dl tej, 1 teáskanál vanília-kivonat, 2 evőkanál porcukor, 8-10 szem fagyasztott eper

Elkészítés: Az összes alapanyagot egy turmixgépbe tesszük, simára mixeljük, majd poharakba öntjük, ízlés szerint eperszósszal vagy egy kis tejszínhabbal koronázzuk.

Zöldteás frappuccino

Hozzávalók: 10 jégkocka, 2,5 dl tej, 1 teáskanál vanília-kivonat, 2 evőkanál porcukor, 8-10 szem fagyasztott eper1,5 teáskanál matcha teapor

Elkészítés: Minden összetevőt egy turmixgépbe tesszük, simára mixeljük, majd poharakba öntjük, egy kis friss tejszínhabot nyomunk a tetejére.

Kávés frappuccino

Hozzávalók: 10 jégkocka, 2,5 dl tej, 1 teáskanál vanília-kivonat, 2 evőkanál porcukor, 2 adag hideg presszókávé, 3 evőkanál csokiöntet

Elkészítés: Az összes alapanyagot egy turmixgépbe tesszük, simára mixeljük, majd poharakba öntjük, ízlés szerint egy kis tejszínhabbal koronázzuk, még egy kis extra kakaóporral meghinthetjük vagy olvasztott csokival meglocsolhatjuk.

Videón is megnézhetitek, mennyire egyszerű és villámgyors házilag:

Objektum doboz


Korábban vattacukros, brownie és fahéjas változatokat is mutattunk, itt találjátok, a videó működik, még ha elsőre úgy tűnne is, hogy el van távolítva >>