Írd be, mit keresel:

Görög citromos csirke krumplival – zseniális tepsis változat

Ez az egyik legfinomabb, egyszersmind a legegyszerűbb étel, ami csirkéből készülhet. Kiadós, rengeteg íz tombol benne, pár perc összeállítani, a hús omlós, a mellette sült krumpli kívül ropogós, belül lágy, ünnepi és egyszerű, ráadásul még jól is variálható.

Cookta - 2018.05.27.
Görög citromos csirke krumplival – zseniális tepsis változat

A citrom és a fokhagyma párosa sosem okoz csalódást, ebben a fogásban pedig tökéletesen kiegészítik a csirkét és a vele sült kruplit. Ha csak két személyre készítjük, akkor egy fémnyelű serpenyőben egyedényesnek is nevezhetjük, ha nagyobb csapatnak, akkor kell egy tepsi is, de így is nagyon egyszerű. Egyszerre friss és könnyű, laktató és kiadós, az alapváltozat maréknyi olajbogyóval vagy koktélparadicsommal, 2-3 evőkanál kapribogyóval tovább is gondolható, de a lényge, hogy pár perc alatt összeállítható – a többi a sütő dolga.

A citrom savasságától a csirke elképesztően omlós lesz, fellazítja a hús rostjait, ráadásul nagyon kellemes és friss aromát is ad az ételnek, a krumpli pedig felszívja a sült csirke szaftját, és isteni finom lesz. Itt lila krumpli is került bele, ízben nem, csak látványban változtat ezen a zseniális tepsis fogáson – egyszerűen nagyszerű, ki kell próbálni!

Citromos-fokhagymás csirke vele sült krumplival

Hozzávalók 2 személynek:

  • 2 csirkecomb
  • 40 dkg újkrumpli
  • 2 evőkanál búzadara
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál morzsolt oregánó
  • 5-6 szál kakukkfű
  • 1 teáskanál őrölt fehérbors
  • 1 citrom
  • 1,5 dl fehérbor
  • 4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A csirkecombokat a forgónál félbevágjuk, és búzadarában megforgatjuk. A krumplikat alaposan megmossuk, és méretüktől függően félbe vagy negyedekbe vágjuk.

A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, és az olívaolajjal együtt egy sütőbe tehető serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a fehérborsot és az oregánót, illatosra pirítjuk, majd a csirkedarabokat mindkét oldalukon kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a krumplit, ráfacsarjuk a citrom levét, fél citrom héját, sózzuk, aláöntjük a fehérbort, rámorzsoljuk a kakukkfüvet.

Fóliával lefedve 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 30 percet sütjük-pároljuk, majd a fóliát levéve még 25-30 percre visszatoljuk, amíg szép aranybarnára sül minden.

Azon melegében tálaljuk, a finom szaftjával meglocsolva, ízlés szerint salátát kínálhatunk mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.